Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ντόμινο οι αντιδράσεις σε νησιά και ενδοχώρα για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ….

Ντόμινο οι αντιδράσεις σε νησιά και ενδοχώρα για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Επεισόδια και εντάσεις καταγράφονται διαδοχικά σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας για την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από τα νησιά – Κραυγή αγωνίας από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που δέχθηκαν σχεδόν 7.000 επιπλέον λαθρομετανάστες μόνο τον Οκτώβριο


Σε ντόμινο εξελίσσονται οι αντιδράσεις των κατοίκων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου μεταφέρονται άτομα από τις δομές φιλοξενίας των νησιών που έχουν κάνει αιτήσεις παροχής ασύλου, που εκκρεμούν. Μετά τους κατοίκους των Βρασνών που αρνήθηκαν να εγκατασταθούν κι άλλοι λαθρομετανάστες  στην περιοχή τους, τις αντιδράσεις στην Πεντέλη για την εγκατάσταση ανηλίκων στο Αμαλία Φλέμινγκ, τη σκυτάλη πήραν οι κάτοικοι της Λέρου και τη Κω που απέτρεψαν την αποβίβαση ανθρώπων που προέρχονταν από τις δομές των νησιών του Αιγαίου, ενώ ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αντιδράσεων είναι τα επεισόδιο που έγιναν τη νύχτα στην περιοχή των Γιαννιτσών, όπου όμως, περίπου εκατό αιτούντες άσυλο εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το πρόβλημα που εκτυλίσσεται σε τρία μέτωπα: Την αποσυμφόρηση των νησιών που στενάζουν καθώς οι δομές δέχονται αυτή τη στιγμή πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων από αυτό που μπορούν να φιλοξενήσουν, την μετεγκατάσταση ανθρώπων στην ενδοχώρα και την αντιμετώπιση των τοπικών αντιδράσεων και κυρίως την αντιμετώπιση των νέων αφίξεων. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον Σκάι επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί απεριόριστο αριθμό. Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές για την προώθηση μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νησιά, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι πρέπει να «βάλουμε όλοι πλάτη» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όπως εξήγησε: «Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή  προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Συντονισμένα και οργανωμένα θα υπάρξει μετακίνηση προς κέντρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι η κατανομή να είναι όσο γίνεται πιο αναλογική. Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος γιατί όλοι μαζί πονάμε γι’ αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί».

«Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι, άρα θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσουμε σωστα το πρόβλημα. Ωστόσο θέλω να προσθέσω ότι συμμερίζομαι τους μεγάλους προβληματισμούς που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Θέλω ξεκάθαρα να πω, και αυτό λέει η κυβέρνησή μας, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό .

Δεύτερον, να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η αξιολόγηση για το τι είναι  αυτοί οι άνθρωποι και επομένως κάποιοι απ αυτούς αν δεν πρέπει να δεχτούν άσυλο να  επαναπροωθούνται πίσω από την χώρα από την οποία ήρθαν. Επίσης θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι όσο κρατάει αυτή η διαδικασία οι άνθρωποι αυτοί θα φυλάσσονται όσο γίνεται περισσότερο σε κλειστά κέντρα, διότι θα πρέπει το ελληνικό κράτος να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά», συμπλήρωσε ο υπουργός.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares