Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ντοκουμέντο με την στιγμή της σύλληψης τούρκων διακινητών

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό μετά από καταδίωξη ταχύπλοου σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου.

Οι κάμερες του Λιμενικού κατέγραψαν την καταδίωξη και τη σύλληψη των διακινητών.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε χθες Παρασκευή (28/10) τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, από πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 «ΓΑΥΔΟΣ», για τον εντοπισμό ύποπτου ταχύπλοου σκάφους να πλέει στην θαλάσσια περιοχή «ΚΡΗΤΗΝΙΑ» δυτικά της Ρόδου, το οποίο νωρίτερα φέρεται να αποβίβασε αλλοδαπούς στην περιοχή. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών, ηλικίας 31 και 26 ετών.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν, ένα όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στη συνέχεια στέλεχος του Αστυνομικού Σταθμού Σαλάκου, εντόπισε στην αγροτική περιοχή «ΚΡΗΤΗΝΙΑ» ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό 34χρονο αλλοδαπό, ενώ επέβαιναν ακόμη πέντε αλλοδαποί.

Τα έξι αυτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ οι αλλοδαποί στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 31χρονο και τον 26χρονο ως διακινητές, ενώ τον 34χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

 

grtimes.gr

Shares