Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Nτοκουμέντο: Έτσι πυρπόλησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια…(BINTEO)

Υπό τους ήχους… μελωδίας από πιάνο η πυρπόληση του δέντρου από αντιεξουσιαστές…

Βίντεο από την πυρπόληση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Εξαρχείων ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και στο Youtube.

Στο βίντεο υψηλής ευκρίνειας φαίνονται περίπου 10 νεαροί να βρίσκονται περιμετρικά του δέντρου και να το καίνε, ενώ άλλοι βιντεοσκοπούν τη διαδικασία.

Μάλιστα, το βίντεο έχει επενδυθεί με μουσική, ενώ στο τέλος φαίνονται οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που φτάνουν στην πλατεία.

«Αυτά είναι τα θλιβερά Χριστούγεννα των Εξαρχείων. Το δεντράκι αφέθηκε στην τύχη του. Προφανώς, δεν υπήρχε πολιτική εντολή» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος.

 

Μπακογιάννης: Το δέντρο θα ξαναστηθεί

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στο κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Εξαρχείων.

«Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη τη πόλη. Για αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί» αναφέρει ο κ. Μπακογιάννης. «Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν» καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων.

https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/posts/2806347429431527

Τι φοβάται η Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Open TV Μίνα Καραμήτρου από την ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που δεν έγινε καμία προσαγωγή και σύλληψη. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονος προβληματισμός και συζητήσεις στην Κατεχάκη. Και αυτό διότι οι αντιεξουσιαστές περνώντας στη δεύτερη φάση της αντίδρασής τους θα πραγματοποιούσαν καταδρομικές επιθέσεις στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας.

Παράλληλα οι επιτελείς της Αστυνομίας φοβούνται ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων. Μάλιστα περιμένουν ότι θα υπάρξουν καταδρομικές επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα. Είναι ενδεικτικό ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «θα πρέπει να προσέχουμε ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι στολισμένα αυτή την περίοδο».

ethnos.gr

Shares