Σάββατο , 8 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Ντοκιμαντέρ τουρκικού ΤRT ανήμερα του Αττίλα: «Oι νεοναζί της Μεσογείου»…(BINTEO)

Ντοκιμαντέρ τουρκικού ΤRT ανήμερα του Αττίλα: «Oι νεοναζί της Μεσογείου»...(BINTEO)

Ντοκιμαντέρ για την παρουσία και δράση ακροδεξιών ομάδων στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε Ελλάδα και Κύπρο θα προβάλει ανήμερα της εισβολής το τουρκικό αγγλόφωνο ΤRT. Από το τρέιλερ που προβάλει σήμερα το ΤRT, το ντοκιμαντέρ φέρει τον τίτλο «Οι νεοναζί στην Μεσόγειο» και εστιάζει στο ΕΛΑΜ …

«Με νέες εκρηκτικές αποκαλύψεις, η Ερευνητική Μονάδα του TRT World πηγαίνει μυστικά και ερευνά βαθιά στον κάτω κόσμο των ακροδεξιών εξτρεμιστών στην Ελλάδα και την ελληνική διοίκηση της Κύπρου. Θέτοντας νέες προκλήσεις στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και στα πολιτικά κόμματα, το ντοκιμαντέρ εκθέτει παράνομες δραστηριότητες ενός ακροδεξιού κόμματος, του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ELAM), στη Δημοκρατία της Νότιας Κύπρου.

Η ερευνητική μας μονάδα αποκαλύπτει για πρώτη φορά την τοποθεσία εκπαίδευσης αυτής της νεοναζιστικής μαχητικής ομάδας όπου τα μέλη της εκπαιδεύονται σε όπλα και εξτρεμιστική ιδεολογική καθοδήγηση, και πώς αυτοί οι εξτρεμιστές σκοπεύουν να εξαλείψουν τους αντιπάλους τους με βία. Οι αποκλειστικές συνεντεύξεις των θυμάτων του ΕΛΑΜ στην Κύπρο θα αποκαλύψουν επίσης την αυξανόμενη επιρροή και τον κίνδυνο αυτού του μαχητικού αντιδημοκρατικού κινήματος», σημειώνει το Alaturka News.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που φαίνεται στο βίντεο να εκφέρουν άποψη είναι ο Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης Γιάννος Κατσουρίδης και ο Νίκος Τριμικλινιώτης, καθηγητής Νομικής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

«Από την κατήχηση έως τη στρατιωτικοποίηση, αυτοί οι νεοναζί δεν τους αφήνουν τίποτα άλλο παρά ένα ίχνος βίας», αναφέρει στο twitter.

sigmalive.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares