Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Nτοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους 1913-1923 – Αποτυπώνει τις κτηνωδίες που υπέστησαν οι Έλληνες…..

Μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη αλλά τελικά τα κατάφεραν. Ανθρώπων που γλίτωσαν από τη δολοφονική μανία των Νεότουρκων στις αρχές του 20ού αιώνα αλλά και τις πορείες θανάτου που η Οθωμανική Αυτοκρατορία επέβαλε για να τους εξοντώσει, περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ Lethal Nationalism: Genocide of the Greeks 1913-1923 (Θανάσιμος Εθνικισμός: Γενοκτονία των Ελλήνων 1913-1923), του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο (ΕΛΚΕΜΑΠ / AMPHRC), με έδρα το Ιλινόις των ΗΠΑ. Οι ιστορίες τους είναι πλημμυρισμένες στο αίμα, ωστόσο περιγράφουν με ακρίβεια αυτό που πλέον έχει τεκμηριωθεί: οι Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης έπεσαν θύματα Γενοκτονίας από το 1913 έως το 1923.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί ιδιωτικά την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, από τις 19:00 έως τις 21:00, στο Pickwick Theatre στο Παρκ Ριτζ του Ιλινόις στις ΗΠΑ.

Αφηγητής στο ντοκιμαντέρ που γυρίζεται εδώ και 8 χρόνια, είναι ο διάσημος παρουσιαστής ειδήσεων Μπιλ Κούρτης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν πρόσκληση για να μπουν στο χώρο προβολής αλλά η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο ΕΛΚΕΜΑΠ.

 

 

pontos-news.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares