Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο θαυμασμός του για τον Μάικλ Τζόρνταν και η λατρεία για τον Μανού Τζινόμπιλι (BINTEO)

Ο «θεός» του ποδοσφαίρου λάτρευε το μπάσκετ ενώ στα 90’s είχε παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες του NBA…

Τι είχε δηλώσει για τον άδικο χαμό του Κόμπι Μπράιαντ Το 1994 είχε αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια εδώ και πλέον θα μαγεύει τον παράδεισο κάνοντας τα μαγικά του με τη μπάλα στα πόδια. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ εκτός από τη «στρογγυλή θεά» λάτρευε και την πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ.

Ειδικότερα τη δεκαετία του ’90 είχε παρακολουθήσει ουκ ολίγους αγώνες του NBA, ενώ δεν είχε κρύψει ποτέ την αγάπη του για κορυφαίους θρύλους του αθλήματος όπως ο GOAT Μάικλ Τζόρνταν, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Στεφ Κάρι. Μάλιστα το 1994 είχε συναντηθεί με τον Μάτζικ στα πλαίσια της περιοδείας του τελευταίου στην Αργεντινή.

https://youtu.be/kc6-GRB4gvA

«Παρακολουθώ ΝΒΑ. Είμαι φαν του Τζόρνταν και τώρα είμαι φαν του Κάρι. Υποστήριζα τους Σπερς πριν πάει ο Τζινόμπιλι, λόγω των διδύμων πύργων, Ντάνκαν Ρόμπινσον. Ο Μανού μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την αγάπη μου», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Ακόμη αναφερόμενος στον Τζινόμπιλι και τον Σκόλα είχε πει πως οι δυο τους «είναι ό,τι ο Μέσι και ο Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο».

Σε άλλη συνέντευξή του ο Ντιεγκίτο αναφερόμενος στον Τζινόμπιλι είχε πει ότι «ο Μανού είναι πάνω απ’ όλα ο Μανού. Κατά τη γνώμη μου είναι ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία της Αργεντινής. Στα δικά του παπούτσια ελάχιστοι μπορούν να μπουν».

«Πολύ λυπηρό! Ευχαριστώ Ντιέγκο για τις τόσες όμορφες στιγμές. Τεράστια αγκαλιά σε όλη την οικογένεια και τους ανθρώπους που τον αγάπησαν βαθιά», έγραψε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του «Πίμπε Ντ’ Όρο», ο Μανού Τζινόμπιλι.

Όταν αποχαιρέτησε τον Κόμπι Μπράιαντ

Στις αρχές του 2020 ο παγκόσμιος αθλητισμός συγκλονίστηκε από τον άδικο χαμό του Κόμπι Μπράιαντ στα βουνά του Λος Άντζελες. Ο Ντίεγκο είχε σπεύσει να εκφράσει τη λύπη του για τον θάνατο του Black Mamba, της κόρης του Τζιάνα, και των υπόλοιπων επιβαινόντων του μοιραίου ελικοπτέρου. «Φεύγουν οι καλοί. Λυπάμαι επίσης για την απώλεια της κόρης του και των υπόλοιπων επιβαινόντων του ελικοπτέρου. Εις το επανιδείν, θρύλε», έγραφε τότε στο Instagram.

Να σημειωθεί ότι ο Μπράιαντ έτρεφε απεριόριστο σεβασμό για τον Ντιεγκίτο ενώ όπως είχε πει σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων στην Ιταλία, τον έβλεπε να μαγεύει τους αντιπάλους του. Μάλιστα οι δυο τους είχαν συναντηθεί το 2017 σε έναν αγώνα μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ. Οι νικητές ήταν τα «σπιρούνια» με 4-1, ενώ οι δυο τους είχαν βρεθεί στα αποδυτήρια των νικητών όπου έβγαλαν πολλές φωτογραφίες μαζί τους.

https://youtu.be/fMgjRAXEI1k

 

Όταν απότισε φόρο τιμής στον τάφο του Ντράζεν Πέτροβιτς

Το 1994 η Εθνική Ομάδα της Αργεντινής είχε βρεθεί στο Ζάγκρεμπ για τις ανάγκες ενός φιλικού αγώνα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε ζητήσει ο Ντίεγκο Μαραντόνα, από τον συμπαίκτη του στη Σεβίλλη Νταβόρ Σούκερ, ήταν να πάει στον τάφο του «Μότσαρτ» Ντράζεν Πέτροβιτς. Όπερ και εγένετο. Ο Σούκερ επικοινώνησε με τη Μιζέρκα Πέτροβιτς και την επόμενη μέρα βρέθηκαν στο μνημείο του «γιου του Διαβόλου».

«Μην είσαι λυπημένη, ο Ντράζεν θα ζει για πάντα», είχε πει ο Ντιέγκο Μαραντόνα στη μητέρα του Ντράζεν. Μάλιστα είχε εναποθέσει στο μνημείο του 62 μπλε τριαντάφυλλα. Όσοι ήταν και οι πόντοι που είχε σημειώσει ο Ντράζεν στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1989.

protothema.gr

Shares