Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Novartis: Παραδικαστικό κύκλωμα που στόχευε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει ο αντιεισαγγελέας Α.Π…

Novartis: Παραδικαστικό κύκλωμα που στόχευε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει ο αντιεισαγγελέας Α.Π...

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις με στόχο πολιτικά πρόσωπα και περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας αποκαλύπτει για την υπόθεση Novartis η επιστολή παραίτησης και η αναφορά του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή που δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».


Το δημοσίευμα, με τίτλο «Ετσι έστησαν τη Novartis», έρχεται σε μια στιγμή που η προαναγγελθείσα από τις αρμόδιες Αρχές αρχειοθέτηση των φακέλων της υπόθεσης Novartis καθυστερεί.

Οπως προκύπτει από την επιστολή παραίτησης, που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο Ιωάννης Αγγελής θέτει ζήτημα τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή απόπειρας τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση Novartis.

Υπόθεση Novartis: Παραδικαστικό κύκλωμα φτιαγμένο από πολιτικά πρόσωπα;
Ο αντιεισαγγελέας, υπενθυμίζεται, επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση του εποπτεύοντα μετά τα γεγονότα της Βιέννης, κατά τα οποία επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ότι παρεμπόδισε την παραλαβή στοιχείων από το FBI.

Ο Ιωάννης Αγγελής, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι αυτά τα στοιχεία δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ υπαινίσσεται την ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος που έχει στηθεί από πολιτικά πρόσωπα.

Από τους ισχυρισμούς του αντιεισαγγελέα εξάγεται το συμπέρασμα ότι το εν λόγω κύκλωμα αποσκοπούσε στο να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και το οποίο δρα σε βάρος όσων αντιτέθηκαν στους σκοπούς του.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας πρώτο θέμα, με τίτλο «Ετσι έστησαν τη Novartis»
Αγγελής: Σενάρια «τύπου Ρασπούτιν» μέσω εφημερίδων
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του, ο Ιωάννης Αγγελής αναφέρεται και στην υπόθεση που τον αφορά, για την οποία όπως λέει καταστρώθηκε σε βάρος του ένα «σκοτεινό σενάριο», το οποίο διοχετεύθηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία» από συγκεκριμένο άτομο.

Το εν λόγω άτομο, όπως τονίζει ο αντιεισαγγελέας, «έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν» και χειρίζεται διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αναφορά του αντιεισαγγελέα που βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2019 στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκύπτουν τα εξής για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis:

Υπήρξε βιασύνη για την άσκηση διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων.
Ο ίδιος έλαβε απάντηση ότι η εισαγγελία θα ασκούσε διώξεις με βάσει απλές ενδείξεις -όπως έγινε για παράδειγμα στη περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι έρευνες είχαν επιλεκτική μορφή τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες και τις εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου.

Τίθεται ευθέως ζήτημα κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς.

Τίθεται ζήτημα ανεπάρκειας ανεπάρκειας των εισαγγελέων διαφθοράς σημειώνοντας ότι «αδυνατούν να διεξάγουν επιτυχώς τη σχετική ποινική έρευνα»

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares