Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Novartis! Η δικογραφία των 7000 σελίδων, οι βαλίτσες, οι φάκελοι με χρήματα και οι αντιδράσεις…

Tο πολιτικό “θερμόμετρο” εκτινάχθηκε στα ύψη μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή.

Χάος στη Βουλή – Ανάρπαστη η δικογραφία των 7.000 σελίδων για τη Novartis – Ουρές από βουλευτές

Χάος επικράτησε στη Βουλή, όταν έφτασε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Ο ογκώδης φάκελος των 7.000 σελίδων μεταφέρθηκε σε ένα γραφείο του 1ου ορόφου του κοινοβουλίου, με τους βουλευτές και τους συνεργάτες του να σχηματίζουν ουρές για να δουν το καυτό περιεχόμενό του. Σημειώνεται ότι υπάρχει μόνο ένα αντίτυπο, με αποτέλεσμα να γίνει ανάρπαστο από τους ενδιαφερόμενους που θέλησαν να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Βουλευτές που διάβασαν τη δικογραφία περιγράφουν πως πρόκειται για κείμενο που περιγράφει τη διαδρομή χρήματος σε βαλίτσες και φακέλους και πάντα σε μετρητά.

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γεν. Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση της Novartis. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναρωτήθηκε αν είναι λογικό οι υπουργοί να γνωρίζουν τις καταθέσεις των μαρτύρων πριν αυτές δημοσιοποιηθούν,λέγοντας ότι εδώ και δύο εβδομάδες, υπουργοί της κυβέρνησης όπως οι Π. Πολάκης και Π. Καμμένος προαναγγέλλουν αποκαλύψεις. Τόνισε επίσης ότι «ήρθαν ξαφνικά τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που μιλάνε μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα» και οι οποίοι, όπως είπε, «δεν έχουν σχέση με την έρευνα του FBI, όπου δεν γίνεται λόγος για πολιτικά πρόσωπα». Έκανε επίσης λόγο για «βρώμικη ιστορία» και για κίνδυνο για τη Δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε προϊόν φαντασίας όσα αναγράφονται για τον ίδιο.

«Αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα κατά την ομιλία του στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.«Ένας πατριωτισμός όμως που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν υπήρξε ποτέ, πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, της μίζας και της διαφθοράς».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής» και πρόσθεσε: «Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».

«Ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε στάση προσοχής κατά την έπαρση της σημαίας. Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας και πάνω από όλα τιμιότητας», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

«Ξέρω πολύ καλά ότι ως κυβέρνηση και λάθη κάνουμε, και παραλείψεις υπάρχουν στο έργο μας. Όμως έχω το δικαίωμα να πω αυτό: Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε: «Αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος” και πως “γι’ αυτό και εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τώρα πετυχαίνουμε».

Shares