Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Νότια Κορέα: “Παγώνει” τους εμβολιασμούς με AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 ετών


Η Νότια Κορέα είναι άλλη χώρα που αποφάσισε να “παγώσει” το εμβόλιο της AstraZeneca, υπό το φόβο θρομβώσεων.

Η Νότια Κορέα θα αναστείλει τους εν εξελίξει εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για πολίτες ηλικίας κάτω των 60 χρόνων, εν μέσω αναφορών για κίνδυνο θρόμβωσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Επι0πλέον, η χώρα θα ακυρώσει τον εμβολιασμό για εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους αντίστοιχων δομών που αναμενόταν να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

Ο εμβολιασμός υπαλλήλων ειδικών και παιδικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υγειονομικών εργαζομένων σε σχολεία και υπαλλήλων σε γηροκομεία και οίκους φροντίδας ηλικιωμένων και παιδικούς σταθμούς θα αναβληθεί. Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca για ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών προσωρινά αναστέλλεται» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο δεδεμένου του ότι η ασφάλεια όσων εμβολιάζονται κατά της COVID-19 αποτελεί προτεραιότητά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της KDCA, Jeong Eun-kyeong.

Η Νότια Κορέα είναι η τελευταία από μια σειρά χωρών που προχώρησαν στην αναστολή του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, μετά τις ολοένα και περισσότερες αναφορές περί θρομβοεμβολικών επιπλοκών σε εμβολιασθεέντες.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διερευνά τις περιπτώσεις αυτές. Σε λίγο, μάλιστα, αναμένεται συνέντευξη Τύπου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

 

ΠΗΓΗ

Shares