Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Nοσηλεύτρια, πλήρως εμβολιασμένη, στη Μινεσσότα των ΗΠΑ χάνει και τα δύο της πόδια μετά τη μόλυνσή της από κορωνοϊό

Τη συγκλονιστική περιπέτεια υγείας μίας γυναίκας περιγράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στη διαδικτυακή της έκδοση, Mail Online. “Η εμπειρία μου σε αυτό το ταξίδι υπήρξε τόσο δύσκολη αλλά δε μπορώ να φανταστώ τον αποκρουστικό πόνο, τόσο σε διανοητικό, σε συναισθηματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο που ένοιωσε και νοιώθει η Jummai,” έγραψε ο σύζυγός της…

H Jummai Nache μολύνθηκε από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια  COVID-19 μετά τον πλήρη εμβολιασμό της. Οι συνέπειες υπήρξαν δραματικές καθώς έπρεπε να ακρωτηριάσει και τα δύο πόδια της. Η ιατρική βοηθός από τη από τη Μιννεάπολη έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech την 1η Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες αργότερα στις 6 Φεβρουαρίου, ο σύζυγός της, Φίλιππος, τη μετέφερε σε νοσοκομείο για επείγουσα φροντίδα αφού ένιωσε πόνο στο στήθος.

Το δημοσίευμα της MailOnline 

“H σύζυγός μου και εγώ σοκαριστήκαμε όταν λάβαμε την απάντηση πως αυτή ήταν θετική στον κορωνοϊό, επειδή πριν κάνει το εμβόλιο δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα,” ανέφερε ο Φίλιππος.

H άτυχη γυναίκα νοσηλευόμενη, με τα δύο της πόδια ακρωτηριασμένα 

Μια μέρα αργότερα, αφότου αποδείχτηκε θετική στην COVID-19, η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα, οδηγώντας την σε νοσηλεία και τελικά σε ακρωτηριασμό. Ο Φίλιππος αναζητά τώρα απαντήσεις για τους πραγματικούς λόγους εξαιτίας των οποίων η Jummai βρίσκεται σε τέτοια οδυνηρή κατάσταση σήμερα.

H Jummai με τον σύζυγό της στο νοσοκομείο

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σύζυγός του υπέφερε από θρόμβους αίματος στις αρτηρίες, αναπνευστική νόσο, καρδιομυοπάθεια, (καρδιακή μυϊκή νόσο), αναιμία, ισχαιμία και πολλαπλό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS) – μια περίπτωση όπου πολλά όργανα του σώματος αναπτύσσουν φλεγμονές. Η Jummai τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα στις 14 Φεβρουαρίου. Η υπόθεση της παραπέμφθηκε στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, (CDC), για διερεύνηση.

Μετά από τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν 70 έως 80 εμπειρογνώμονες υγείας από όλη τη χώρα, το CDC διαπίστωσε ότι ο συνδυασμός της COVID-19 και του MIS ήταν η αιτία των επιπλοκών της, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe. Η Jummai θα χρειαστεί σύντομα να ακρωτηριάσει και τα χέρια της, παρά το γεγονός ότι η καρδιά της έχει αναρρώσει πλήρως.  Ωστόσο, η υπηρεσία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει εάν το εμβόλιο έπαιξε ρόλο στην περιπέτειά της.

The CDC Has Been Illegally Rejecting Valid FOIA Requests. We're Suing. - American Oversight

Ο Φίλιππος δεν είναι ικανοποιημένος με τα ευρήματα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και εξακολουθεί να έχει σοβαρά ερωτήματα. Αναρωτιέται γιατί ο ίδιος δεν μολύνθηκε από τον ιό παρά τη στενή επαφή με την Jummai. O Φίλιππος ρωτά επίσης αν το εμβόλιο έπαιξε ρόλο στην κατάστασή της και αν όχι, τι ακριβώς προκάλεσε το σκεύασμα στο σώμα της.

Πηγή: MailOnline

Του ειδικού συνεργάτη

Shares