Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022

Nord Stream: Έστειλε ρωσικό πλοίο να επιθεωρήσει τις ζημιές

«Αφού πραγματοποίησαν τις εργασίες ελέγχου, οι ειδικοί θα είναι έτοιμοι σε 24 ώρες για να αρχίσουν τη μελέτη»

Η Nord Stream έστειλε εμπορικό πλοίο υπό ρωσική σημαία, που ναύλωσε η ίδια, για να προχωρήσει σε νέα επιθεώρηση στους αγωγούς, έγινε γνωστό την Πέμπτη από το σουηδικό Ναυτικό.

«Οι ιδιοκτήτες του Nord Stream 1 μάς ενημέρωσαν εδώ και εβδομάδες ότι ήθελαν να κάνουν τη δική τους επιθεώρηση των ζημιών στον αγωγό», δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας του Ναυτικού Τζίμι Άνταμσον.

«Αφού πραγματοποίησαν τις εργασίες ελέγχου, οι ειδικοί θα είναι έτοιμοι σε 24 ώρες για να αρχίσουν τη μελέτη της περιοχής που υπέστη ζημιές, για την οποία θα χρειαστούν τρείς με πέντε ημέρες, σύμφωνα με τις τωρινές μας εκτιμήσεις», ενημέρωσε ο Nord Stream, σε χωριστή ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο της επιθεώρησης του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Δανίας, ο Nord Stream AG (ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1) συνεχίζει να αναμένει την απόφαση των αρχών για τη χορήγηση των απαραίτητων αδειών για την εκτίμηση των ζημιών», πρόσθεσε η κοινοπραξία.

Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο ανέφερε  ότι οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν την αλήθεια για τις εκρήξεις τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares