Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Νόνη Δούνια: «Στα 50 μου νιώθω πλήρης. Έχω κάνει καριέρα, οικογένεια και χωρίς να έχω αδικήσει κανέναν»

Η Νόνη Δούνια, η οποία πριν από μερικούς μήνες έγινε πενήντα ετών, μίλησε στο Οκ για την πορεία της ζωής της, την οικογένειά της, τον αυστηρό της χαρακτήρια αλλά και την πολιτική με την οποία ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια.

Πριν από τρεις μήνες έκλεισες τα 50 και δείχνεις να είσαι στην καλύτερή σου φάση. Τελικά εκπέμπουμε αυτό που έχουμε μέσα μας;

Θεωρώ πως όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος –και δεν ξεχωρίζω άντρες ή γυναίκες– αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα τι θέλει, την ποιότητα ζωής που θέλει να έχει, πώς θα πορεύεται, ποιους ανθρώπους θα έχει δίπλα του κι αυτό του προσφέρει εσωτερική γαλήνη. Ξέρεις τον εαυτό σου, τα «θέλω» σου και δεν κάνεις εκπτώσεις πια, ηρεμείς. Τα 50 μου τα βιώνω σχετικά καλά, υπάρχουν μέρες που ξυπνάω και λέω «ποπό, είμαι 50! Πόσα ακόμα παραγωγικά χρόνια έχω μπροστά μου;» και άλλες μέρες που νιώθω πως είμαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως νιώθω πλήρης. Έχω κάνει καριέρα, έχω δημιουργήσει οικογένεια και όλα αυτά χωρίς να έχω αδικήσει ή να έχω βλάψει κανέναν.

Βγάζεις προς τα έξω μια πιο αυστηρή εικόνα. Στην περίπτωσή σου, αυτό λειτουργεί ενδεχομένως ως άμυνα; Γενικά είσαι προστατευτική με τους δικούς σου ανθρώπους;

Όντως είμαι αυστηρή στην κρίση μου, πρώτα όμως με τον εαυτό μου. Ναι, είμαι υπερπροστατευτική, με ενδιαφέρει πολύ ο άνθρωπος, όχι μόνο η οικογένειά μου, αλλά και κάποιος συνεργάτης που δεν έχω τόσο στενή σχέση μαζί του.

Είμαι αφοπλιστικά ειλικρινής, σε σημείο που πολλές φορές δεν είμαι ευχάριστη γιατί λέω την αλήθεια, αλλά ποτέ με κακή πρόθεση. Δυστυχώς, δεν έχω τον τρόπο να στολίσω μια αλήθεια θα το πω όπως το σκέφτομαι. Οι φίλες μου δεν το άντεχαν αλλά τώρα έρχονται πρώτα σε μένα για να τους πω τη γνώμη μου. Είμαι η φωνή της λογικής.

 

Αλήθεια και πολιτική. Πιστεύεις πως συνδυάζονται εύκολα;

Είναι δύσκολο στην καθημερινότητα γιατί ο κόσμος θέλει να ακούει αυτό που τον βολεύει. Προσωπικά δεν έχω πάψει να είμαι ειλικρινής, αλλά σε αυτό το λειτούργημα προσπαθώ να γίνω περισσότερο επεξηγηματική. Δεν θα είμαι ανειλικρινής. Είναι δύσκολο για εμένα να δίνω υποσχέσεις. Δεν υπόσχομαι τίποτα, παρά μόνο ότι θα προσπαθήσω να βρω λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Τι εξυπηρετήσεις σού ζητούν συνήθως;

Πολλά παράξενα και το αστείο είναι πως πολλές φορές το ίδιο αίτημα πηγαίνει σε αρκετούς βουλευτές. Μου έχει ζητηθεί να βρω τα θέματα εξετάσεων ή να αγοράσω ένα ιατρικό μηχάνημα που κόστιζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια υπάρχει κι άλλος ένας Κυριάκος στη ζωή σου, ο σύζυγός σου Κυριάκος Μουρατίδης. Μάλιστα, στα γενέθλιά του του έκανες μέσω Instagram ερωτική εξομολόγηση.

Είμαι σε μια ηλικία που έχω την ελευθερία να εκφραστώ όπως επιθυμώ. Είναι θέμα αποδοχής του εαυτού μου. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά είμαι αληθινή.

Πόσο σε στήριξε ο σύζυγός σου στην απόφασή σου να πολιτευτείς;

Με στήριξε απόλυτα και δεν σου κρύβω πως με επηρέασε.

 

Συζητάτε τα πάντα;

Ναι, ο Κυριάκος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο μπορώ να συζητήσω τα πάντα, είναι ο καλύτερός μου φίλος, η καλύτερη παρέα μου, ο σύντροφος που με αποδέχεται με όλα μου τα στραβά και ο οποίος αναγνωρίζει και τις ελευθερίες μου, την προσωπικότητά μου. Εκείνος που με κάνει να αισθάνομαι γυναίκα, είναι πάντα εκεί για μένα, είναι ένας βράχος που δεν εγκαταλείπει ποτέ.

Το καλοκαίρι ο γιος σου Στάθης γίνεται 17 χρόνων και η κόρη σου Ρία 16. Τώρα που ουσιαστικά τα παιδιά σου μεγάλωσαν, νιώθεις πως μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα για σένα που σε ευχαριστούν;

Δεν έχω άγχος όσον αφορά το κομμάτι της εφηβείας. Πιο πολύ έχω άγχος για το μέλλον τους, να είναι ευτυχισμένα, αν και είμαι σίγουρη πως θα βρουν τι τους κάνει χαρούμενους. Για μένα το κομμάτι της καθημερινής φροντίδας δεν αλλάζει, παραμένω «control freak» και έχω όλες εκείνες τις παθήσεις: αγαπώ την τάξη, ξυπνάω στις 6.00 για να μαγειρέψω ώστε να τρώνε σπιτικό φαγητό, κάνω όλο το πακέτο μέσα στην τελειομανία μου. Τα παιδιά μου ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, ο Στάθης κάνει πόλο και η Ρία συγχρονισμένη κολύμβηση, οπότε οι απατήσεις είναι αρκετές, με καθημερινές προπονήσεις, σωστά γεύματα, δρομολόγια. Εγώ είμαι συνεχώς κοντά σε μια πισίνα!

Μην ξεχνάς πως ήμουν κι εγώ αθλήτρια κολύμβησης και μπαλέτου και αργότερα του πόλο. Κάπως έτσι είναι τα Σαββατοκύριακα των μανάδων των αθλητών! (Γελάει.) Αλλά αυτή είναι και η χαρά μου. Μπορεί, λοιπόν, να μην έχω πολύ χρόνο για μένα, αλλά θα βρω χρόνο και θα βγω με τις φίλες μου μια φορά στις 15 μέρες. Είναι το group therapy μου!

 

gossip-tv.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares