Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

«Νωματάρχης» ο Τασούλας: Θα κόβει με δική του απόφαση τον μισθό των βουλευτών!

Ενός ανδρός αρχή από μεθαύριο στη Βουλή, καθώς η ΝΔ δίνει την απόλυτη εξουσία στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να κόβει ακόμη και τον μισθό των βουλευτών, εφόσον ο ίδιος (και μόνον ο ίδιος…), κρίνει ότι υπάρχει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Η διάταξη ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής το καταψήφισαν, ενώ οι Σπαρτιάτες δήλωσαν παρών. Οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής θα ψηφιστούν στην Ολομέλεια την Πέμπτη.

Η επίμαχη διάταξη επιτρέπει στον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής 

να διατυπώνει μομφή κατά βουλευτή για αντικοινοβουλευτικη συμπεριφορά χωρίς να είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Δεοντολογίας.

-αυξάνεται η ποινή σε περίπτωση διατύπωσης μομφής. Έτσι αντί περικοπής του 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης μπορεί να κοπεί το 1/2. 

Η διάταξη αναφέρει: «Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να αποφασίσει αντί των πειθαρχικών μέτρων των προηγουμένων άρθρων τη διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Πριν από την απόφαση του Προέδρου της Βουλής ο ενδιαφερόμενος καλείται να δώσει εξηγήσεις για το πολύ πέντε λεπτά.

Με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής που διατυπώνει μομφή εναντίον βουλευτή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά μπορεί να επιβάλλεται περικοπή μέχρι και του ½ της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή».

newsbreak
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares