Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Νησιά: Ποια κινδυνεύουν να γίνουν «πορτοκαλί» λόγω κορονοϊού

Τα νησιά βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των λοιμωξιολόγων που εξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Στα νησιά έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να συντάξουν τον νέο επιδημιολογικό χάρτη για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Τα αυξημένα κρούσματα σε αρκετά από τα νησιά σε συνδυασμό με τις υποδομές νοσηλείας της νησιωτικής Ελλάδας που δεν μπορούν να «σηκώσουν» ενδεχόμενο μεγάλο βάρος ασθενών προβληματίζουν τους ειδικούς.

Όπως εξηγούν πηγές στο Newsbomb.gr σήμερα δεν εξετάζεται η λήψη μέτρων για κάποιο νησί ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στο «δρόμο» που χάραξε η Μύκονος αν διαπιστωθεί επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των μελών της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να παραμένει τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη ως τα δύο μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα όπου ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού δυνητικά σημαίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες εκτεταμένης διασποράς.

Όσον αφορά τα νησιά, βάσει και των τελευταίων στοιχείων από τις καθημερινές επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, στο επίκεντρο βρίσκονται:

Πάρος
Σαντορίνη
Ίος
Ρόδος
Κέρκυρα

Σήμερα ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις και για την περίπτωση της Μυκόνου καθώς  οι δείκτες στο «νησί των ανέμων» είναι βελτιωμένοι και άρα δεν αποκλείεται να υπάρξει άρση των μέτρων ακόμα και νωρίτερα από τη Δευτέρα οπότε και, όπως έχει ανακοινωθεί, θα έληγαν τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν προκειμένου να υπάρξει περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού.

 

newsbomb.gr

Shares