Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Νίκος Τσάφος: Ο σύμβουλος του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ έσβησε το tweet του

Δείτε παρακάτω

Ο Νίκος Τσάφος, έπειτα από την κατακραυγή που ακολούθησε την αποκάλυψη της ενέργειας του να αποκαλέσει τα κατεχόμενα της Κύπρου ως «ΤΔΒΚ», έσβησε το tweet του με μία απίστευτη δικαιολογία.

Δεν είναι όμως η μοναδική παραφωνία του συγκεκριμένου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επίσης αδιανόητο είναι ότι ο κ.Τσάφος είχε υποστηρίξει μέσω άρθρου του, πως «η πρόταση για αγωγό προς την Τουρκία φαίνεται πιο ελκυστική τώρα απ’ ότι στο παρελθόν». Σε μια περίοδο όπου έμπαινε η «ταφόπλακα» με αμερικανική σφραγίδα στον EastMed, ο Νίκος Τσάφος εκφραζόταν υπέρ του «πόθου» των Τούρκων.

Γιατί αυτός είναι ο πόθος της Τουρκίας. Να γίνει κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο και να κάνει την Ευρώπη να πέσει ακόμα πιο χαμηλά στα πόδια της παρακαλώντας την Άγκυρα.

Και ένας αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας, που θα λειτουργήσει ως εναλλακτικός του ρωσικού φυσικού αερίου, θα κάνει ακριβώς αυτό. Θα αναβαθμίσει αυτομάτως τον ρόλο της Άγκυρας σε ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα της Ευρώπης όπως το ενεργειακό.

Πώς το είχε πει προ μηνών περίπου, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ;

«Η πιο οικονομική, πιο εφαρμόσιμη και ταχύτερη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η λύση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία. Βούληση προς αυτή την κατεύθυνση άρχισε να διαμορφώνεται και από άλλες χώρες».
pronews.gr
Shares