Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Καπραβέλος: «Προβλέπεται αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο, το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλο»(vid)

«Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν».

Αναφορά στις ιογενείς λοιμώξεις και στην αύξηση των περιστατικών του κορωνοϊού που πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα» σχολίασε αρχικά για την επικρατούσα κατάσταση των ΜΕΘ, ειδικά για τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να φθάσει η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200 χιλιάδες κρούσματα γρίπης την ημέρα ο ίδιος απάντησε: «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων».

«Κενό ανοσίας»

Σε ό,τι αφορά στην έξαρση των ιώσεων που έχει ξεσπάσει ο Νίκος Καπραβέλος επεσήμανε ότι υπάρχει ένα ”κενό” ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων.

Καταλήγοντας, ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» τόνισε «δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν».

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares