Τρίτη , 21 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Νικολάου: Πήραμε μάσκες από εταιρεία που πουλούσε χριστουγεννιάτικα

Την ώρα που η υπόθεση της πορισματικής αναφοράς του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου σχεδόν μονοπωλεί το πολιτικό ενδιαφέρον, η ίδια δηλώνει ότι θα έκανε τα ίδια ακριβώς και σήμερα, καθώς οι μάσκες αγοράστηκαν σε πολύ φθηνή τιμή.

Η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από τον ΣΔΟΕ να δώσει εξηγήσεις και πως δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά της.

Η Σοφία Νικολάου εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «στρατευμένο δημοσιογράφο» που «δολοφονεί χαρακτήρες».

«Δεν είναι έτοιμο το τελικό πόρισμα, υπάρχει μια αναφορά, την οποία βιάστηκαν να την υπογράψουν για να προλάβουν να τη δώσουν στα χέρια του Βαξεβάνη. Ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, κ. Μπαρδάκης, σχημάτισε ποινική δικογραφία σε βάρος των ελεγκτών οι οποίοι συνέταξαν τη συγκεκριμένη αναφορά και την απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών», είπε αρχικά η Σοφία Νικολάου και πρόσθεσε: «Η Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων λέει ότι οι συμβάσεις ήταν όλες νόμιμες. Αυτό το έγγραφο δεν το περίμενε το ΣΔΟΕ και δεν μπήκε μέσα στην υπόθεση. Ο κ. Βαξεβάνης είναι στρατευμένος δημοσιογράφος και δολοφονεί χαρακτήρες. Με όλους αυτούς τους κυρίους θα μιλήσω στα δικαστήρια. Όλες οι ενέργειες ήταν νόμιμες και ηθικές. Δεν προκύπτει βλάβη ούτε απ’ αυτή την αναφορά. Δεν έχω κληθεί από τον ΣΔΟΕ. Δεν σκέφτηκα καμία στιγμή την παραίτηση. Δεν έχει κληθεί κανένας από τους υπαλλήλους».

Στη συνέχεια η Σοφία Νικολάου δήλωσε: «Ψηφίστηκε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία για να παρέχουμε υγειονομικό υλικό στις δομές. Έπρεπε να ήμουν γρήγορη και αποτελεσματική. Για λιγότερους θανάτους και κυρίως να υπάρχει ηρεμία».

Καταλήγοντας επισήμανε: «Με στοχοποίησαν από την πρώτη μέρα. Από τη στάση που κράτησα στις φυλακές. Έσπασα συστήματα. Για τις αναθέσεις έχουν όλα απαντηθεί στη Βουλή. Η εταιρεία που πουλούσε χριστουγεννιάτικα, είχε πουλήσει πρώτα στην Ελληνική Αστυνομία. Οι τιμές ήταν διαφορετικές, γιατί ήταν χρηματιστηριακές. Οι μάσκες ήταν και πολύ φτηνές. Τις 30 αυτές εταιρείες τις εταιρείες τις γνωρίζαμε προσωπικά; Οι αναθέσεις έγιναν με εταιρείες που είχαν τον απαιτούμενο ΚΑΔ. Όλες τον είχαν. Το αν είχαν κι άλλους κωδικούς, καλά κάνανε για να επιβιώσουν. Αν είχα ψωνίσει χριστουγεννιάτικα είδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δίκιο. Πήραμε μάσκες στις καλύτερες τιμές. Αν θα ξανάκανα τα ίδια, ναι, γιατί έσωσα ανθρώπινες ζωές».

Δείτε την δήλωση της κ. Νικολάου:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares