Κυριακή , 29 Μαΐου 2022

ΝΙΚΗΣΕ ο λαός της Καλαμαριάς! Δεν θα μεταφερθούν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στην περιοχή…

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εγκατασταθούν λαθρομετανάστες στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία» που βρίσκεται στην περιοχή της Αρετσούς στην Καλαμαριά έδωσε πριν από δύο ημέρες ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Τις προηγούμενες ημέρες εκατοντάδες κάτοικοι της Καλαμαριάς συγκεντρώθηκαν στο σημείο διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο της εγκατάστασής των λθροεισβολέων στο κτίριο που εδώ και χρόνια είναι άδειο και εγκαταλειμμένο. Στο εν λόγω κτίριο στεγαζόταν το νοσοκομείο «Παναγία» μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Στο σημείο όπου μαζεύτηκαν οι πολίτες έφτασε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς μαζί με αντιδημάρχους όπου υποχρεώθηκε, μετά τις πιέσεις, να τους διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι κάτοικοι, πάντως, επιμένουν και λένε ότι θα καταθέσουν στο δημοτικό συμβούλιο έγγραφο με υπογραφές ζητώντας απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες – μετανάστες εντός του δήμου τους.

Ο δήμαρχος σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι το κτίριο “Παναγιά” είναι άδειο και λεηλατημένο, ενώ μέσα υπάρχουν διάφορα φάρμακα και ιατρικά υλικά και ότι «δεν θα ήταν δυνατόν να εγκατασταθεί κόσμος σε ένα τέτοιο κτίριο».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares