Σάββατο , 28 Μαρτίου 2020
Τελευταία Νέα

Νίκη των Βορειοηπειρωτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο: Έσυρε ο Βελόπουλος τη Νέα Δημοκρατία για τις συντάξεις τους…

Mετά την απόφαση του Κ.Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδας να μιλήσει στο Κοινοβούλιο, δεν θα μπορούσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ.Βελόπουλος να μην απαντήσει.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή τα εργασιακά, ωστόσο η τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κάλυψε το ευρύτατο φάσμα της ελληνικής οικονομίας κι ανάπτυξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : “ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 142Α ΤΟΥ Κ.τ.Β ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ

Είμαστε εδώ μέσα 70 άτομα. Προηγουμένως μιλούσε ο πρωθυπουργός ήταν 250  άτομα τώρα έφυγε και ο πρωθυπουργός. Λείπουν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Έχουμε ένα θέμα πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία, τα εργασιακά, και από ευγένεια θα έπρεπε να είναι όλοι εδώ. Μία ημέρα είναι που θα μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό πληρωνόμαστε εδώ μέσα.

Θα διαφοροποιηθώ από τους άλλους αρχηγούς. Άκουσα εκθέσεις ιδεών. Δεν άκουσα προτάσεις. Άκουσα θεωρίες και εικοτολογίες. Λυπάμαι, κύριε πρωθυπουργέ, αλλά σήμερα αναμείξατε την αλήθεια με το ψέμα. Είπατε μισές αλήθειες Και αυτό που μένει είναι πως η μισή αλήθεια είναι ψέμα.

Λέτε ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος τον επέβαλε; Εσείς! Ο πρωθυπουργός μίλησε για παραγωγή πλούτου. Για την ακρίβεια είπε για παραγωγή νέου πλούτου. Όπως λέμε Νέα Δημοκρατία.

Αυτό όμως δεν γίνεται με ισχυρή φορολόγηση. Είπε ότι αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις. Αν εσείς θεωρείτε ότι επιχειρήσεις είναι τα καφέ μπαρ και τα σουβλατζίδικα κάνετε λάθος. Αυτό είναι παροχή υπηρεσίας. Πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις. Το 80% των νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι καφέ μπαρ. Δηλαδή θα κάνουμε τα παιδιά μας κόφτες γύρου και ντηλιβεράδες!

Κάνατε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έκανε τους περισσότερους ελέγχους στην καταβολή των εισφορών. Δηλαδή ποιος είχε την καλύτερη αστυνομία. Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο εργοδότης αποφεύγει να πληρώνει τις εισφορές; Τα χρήματα της ασφάλισης είναι υψηλά και δεν παρέχουν την ανάλογη ποιότητα υπηρεσιών στον ασφαλισμένο. Αν εγώ έδινα τα χρήματα της ασφάλισης για έναν εργαζόμενό μου σε μία ιδιωτική εταιρεία, ο υπάλληλός μου θα είχε καλύτερη ασφάλιση.

Το 2009 η Ελλάδα κυριαρχούσε στα Βαλκάνια. Η χώρα μας είχε 120 δισ. ευρώ ΑΕΠ παραπάνω από την Ρουμανία. Σήμερα έχει 20 δισ. λιγότερο από την Ρουμανία. Και μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υπουργοί για ανάπτυξη. Και αυτή την ώρα δεν είναι εδώ. Πολλοί από εσάς ήσαστε υπουργοί και ευθύνεστε γιατί εσείς οδηγήσατε την χώρα στον γκρεμό. Κανείς δεν μιλά για το πρόβλημα της οικονομίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ιδιωτικό χρέος. Γιατί δημόσιο χρέος έχουν όλες οι χώρες. Σήμερα λοιπόν το ιδιωτικό χρέος είναι 170 εκατ. ευρώ. Χρωστούν πολλοί. Χρωστά και το κόμμα σας κ. Χατζηδάκη. Και εσείς προχωράτε σε πώληση της ΛΑΡΚΟ γιατί η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε το δάνειο της εταιρείας. Αν δεν κάνω λάθος κατήγγειλε και το δάνειο της ΝΔ. Τι θα κάνετε; Θα την εκποιήσετε;
ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Είπατε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επενδυτής και επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Μα η Cosco, η Fraport η ΕΝΙ είναι κρατικές! Αυτοί μπορούν να είναι επιχειρηματίες και μόνο η Ελλάδα δεν μπορεί; Όταν όμως βάζετε όλους τους κομματικούς σας σε θέσεις συμβούλων και προέδρων πώς να μην χρεωκοπήσουν οι ΔΕΚΟ; Δεν χρεωκόπησαν ξαφνικά.

Το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας, αρκεί να έχει ηγεσία που στο μυαλό της μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας. Έρχονται οι κρατικές εταιρείες των άλλων χωρών και αγοράζουν τις επιχειρήσεις μας και εμείς λέμε ότι δεν μπορεί το κράτος να είναι επιχειρηματίας. Αλλά τι μπορεί να είναι διαχειριστής της πολυκατοικίας;

Δυστυχώς από το ’74 και μετά όλα τα πολιτικά κόμματα ασχοληθήκατε με το βόλεμα της κομματικής πελατείας σας στις ΔΕΚΟ με υπέρογκους μισθούς και έτσι κατέρρευσε η οικονομία.

Τώρα έχουμε την τελευταία μας ελπίδα. Αν δεν αλλάξουμε τις παθογένειες του παρελθόντος δεν θα πάμε μπροστά. Όταν ήρθε εδώ η κ. Μέρκελ είχαν έρθει μαζί της 30 επιχειρηματίες. Έτσι λειτουργούν τα κράτη. Οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι είναι οι dealers για να αυξάνονται τα ΑΕΠ των χωρών τους.
ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ – ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Πάμε στην ανεργία. Επικαλείστε τις καταγραφές της ΕΛΣΤΑΤ. Μα η ΕΛΣΤΑΤ μας οδήγησε στα μνημόνια. Ο κ. Γεωργίου. Όποιος δουλεύει έστω μία ώρα την εβδομάδα δεν είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Μόνο ο ΟΑΕΔ μπορεί να σας δώσει αληθινά στοιχεία για την ανεργία.

Διόρισε, λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ 5.000 εργαζόμενους, έκανε ένα εγκληματικό λάθος και εσείς θα το συνεχίσετε; Δεν γίνεται να μιλάτε για διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ όταν έχετε βολέψει τον σεκιουριτά έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία που τον κάνατε αρχηγό της ΕΥΠ.

Και έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός και μας λέει ότι τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για την οικονομία μας είναι διθυραμβικά.

Μιλάτε για αύξηση των εξαγωγών. Μα δεν λέει τίποτα η αύξηση των εξαγωγών γιατί οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες. Αν δεν έχεις την πρώτη ύλη εσύ δεν πρόκειται ποτέ οι εξαγωγές να σου προσθέσουν στο ΑΕΠ. Αυτό είναι ψεύτικη λογιστική. Δημιουργική λογιστική.

Δημογραφικό. Δεν λύνεται το πρόβλημα με 2.000 ευρώ δώρο για να γεννήσει μία γυναίκα. Ούτε για pampers δεν φθάνουν. Αντιγράψτε πετυχημένες συνταγές. Αντιγράψτε το πρόγραμμα της Ουγγαρίας, που πέτυχε την αύξηση των γεννήσεων σε 5 χρόνια. Κι εμείς δίνουμε επιδόματα στον κάθε Ιμπραήμ και τον κάθε Χασάν, που γεννούν 7 παιδιά όταν ο Έλληνας κάνει ένα.

Πάμε στην πραγματική οικονομία. Μιλάτε για παραγωγή πλούτου και προαναγγέλετε νέες θέσεις εργασίας στους δήμους και το δημόσιο. Το βόλεμα των δικών μας μέσω προγραμμάτων δεν είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αυτά τα προγράμματα είναι παροχή υπηρεσίας. Άλλο πράγμα είναι η παραγωγή πλούτου και άλλο η παροχή υπηρεσίας.
ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ – λέτε στους Έλληνες ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν τους λέτε ότι με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τελικά θα έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση ο ΕΝΦΙΑ και ότι θα επηρεάσει άλλους 20 φόρους. Δεν λέτε στον Έλληνα ότι αυξάνετε τις αντικειμενικές αξίες. Λέτε ότι μειώνετε τον ΕΝΦΙΑ.  Παίζετε με τις λέξεις.

Η δική μας πρόταση είναι να τεθεί ανώτατο όριο στους μισθούς σε όλους τους Έλληνες αξιωματούχους όπου κι αν εργάζονται. Να είναι διπλάσιο του βασικού μισθού. 1.200 ευρώ. Δεν μπορεί να παίρνει ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ 128.000 ευρώ μισθό. Και τότε θα δούμε πόσοι από αυτούς τους κομματικούς θα θέλουν να πάνε και να πάρουν θέση.

Το κράτος έχει πτωχεύσει. Το κράτος που έφτιαξαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα δεν πτωχεύει, γιατί έχει ανεξάντλητους πόρους που ποτέ δεν ψάξατε. Στον ΣΥΡΙΖΑ λέτε ότι διαφωνείτε με την πολιτική της ΝΔ. ¨Όταν είστε στην αντιπολίτευση τα λέτε ωραία. Όταν κυβερνάτε όμως είστε ίδιοι. Ήρθατε στην κυβέρνηση και υπογράψατε κι εσείς μνημόνια, φορολογήσατε τους Έλληνες. Κάνατε τα ίδια. Μπορεί να ήταν λιγότερο κακά αυτά που κάνατε αλλά δεν ήταν καλά. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξέρετε αν διοικείτε.
ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο φορολογικός συντελεστής πήγε στο 9%  έως 10.000 ευρώ εισοδήματα και όλοι από κάτω χειροκροτήσατε, όταν μέχρι 8.500 ευρώ εισόδημα ήταν αφορολόγητο. Μα ως πότε ο πρόεδρος θα είναι πάνω από την λογική μας; Όταν εγώ κάνω ένα παιδί και μου δίνετε 2.000 ευρώ αυτά δεν φτάνουν. Χρειάζονται κι άλλα. Την ίδια ώρα οι λαθρομετανάστες παίρνουν τα χρήματα, παίρνουν και επιδόματα, παίρνουν και σπίτι δωρεάν. Για τον Έλληνα το σπίτι δεν είναι δωρεάν, δεν παίρνει επιδόματα και αν δεν μπορεί να πληρώσει του κατάσχετε το σπίτι. Γιατί δεν διεκδικούμε από την ΕΕ να πληρώσει τα έξοδα των λαθρομεταναστών; Γιατί να πληρώνουμε εμείς; Ξέρετε πόσο στοιχίζει η δωρεάν περίθαλψή τους στο κράτος; Εκατομμύρια ευρώ. Ξέρετε τι έγκλημα κάνετε; Θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα 10 χρόνια το πολύ. Απαιτείστε χρήματα από την ΕΕ.

Έρχεται ο πρωθυπουργός και λέει ότι η ανάπτυξη έφθασε στο 2,4% και τρέχει. Ξέρετε τι ανάπτυξη έχει το Μαυροβούνιο; 5,1%! Γιατί; Γιατί τα πούλησαν όλα! Αυτή όμως δεν είναι ανάπτυξη. Είναι ψεύτικη ανάπτυξη γιατί σε 10 χρόνια που δεν θα υπάρχει τίποτα για να πουλήσουν θα καταρρεύσουν όλα. Ανάπτυξη σημαίνει παράγω πλούτο, έχω δικές μου πρώτες ύλες, κάνω εξαγωγές. Κάντε μεγάλο λάθος όταν λέτε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας. Μπορεί η  Γερμανία με την Fraport, μπορεί η Κίνα με την Cosco, μπορεί η Ιταλία με την ΕΝΙ να είναι επιχειρηματίες και δεν μπορούμε εμείς να έχουμε κρατικές εταιρείες που αποφέρουν κέρδος;
ΓΙΑ ΔΕΗ
Στο μόνο που πάτε καλά είναι να χρεωκοπείτε εταιρείες και μετά να τις πουλάτε. Αντί να λέτε συγγνώμη που δεν διαχειριστήκατε καλά την ΔΕΗ, δεν την αναπτύσσετε, μια εταιρεία κεφαλαιώδους σημασίας, πάτε τώρα να την πουλήσετε. Ξεκινά ένας (ο ΣΥΡΙΖΑ) το λάθος και ο επόμενες έρχεται και το συνεχίζει, για να υπάρχει διασπορά της ευθύνης.
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 

Πάμε στην ανεργία των νέων. Είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Φθάνει το 15,8%. Όλα τα παιδιά που σπούδασαν, πλήρωναν οι πατεράδες τους και τώρα δεν έχουν δουλειά. Αντί να οργανωθούμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε παραγωγή πλούτου και να μένουν τα παιδιά στην Ελλάδα, εσείς τους καλείτε να αφήσουν τώρα τη δουλειά που έχουν στο εξωτερικό, να έρθουν εδώ να εργαστούν για 8 μήνες με μισθό με 3.000 ευρώ. Αν μου βρείτε νέους που θα το κάνουν αυτό γράψτε μου. Έφυγαν 500.000 Έλληνες από τη χώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μια ειδική επιτροπή από όλα τα κόμματα και να σχεδιάσουμε τρόπους για να γυρίσουν τα παιδιά στην Ελλάδα. Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα σκεφθεί δράσεις και λειτουργίες. Αυτά τα παιδιά μπορούν να είναι η μαγιά για το αύριο, για τις επόμενες δεκαετίες.

Όμως στην Ελλάδα έχουμε μια παρασιτική παιδεία. Που δεν είναι συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας. Παράγουμε συνεχώς πολιτικούς επιστήμονες και φιλόσοφους. Πού θα τους βάλουμε; Άρα πρέπει να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας, η εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου με την παιδεία, να κάνουμε νέες σχολές. Δεν μπορεί να μην έχει πανεπιστημιακή παιδεία ο βοτανολόγος
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Όλοι σήμερα γίνονται δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, σεφ και ποδοσφαιριστές. Ας δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά μας να διαλέξουν επαγγέλματα του μέλλοντος. Έχουν πανεπιστημιακή βοτανολογία στην Ρωσία, στην Γερμανία, στην Σκωτία και στην Ελλάδα με τόσα βότανα δεν έχουμε. Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το παραγωγικό μοντέλο της. Δεν στηρίζετε την πρωτογενή παραγωγή, την εξόρυξη πετρελαίου. Ο τουρισμός δεν είναι πηγή πλούτου. Αν αύριο γίνει μια εχθρική κίνηση από την Τουρκία όλοι θα ακυρώσουν τις κρατήσεις στην Ελλάδα. Ο τουρισμός έχει παθογένεια λόγω της επικίνδυνης συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα πρέπει να στραφούμε σε άλλους τομείς. Ας πούμε στην εξόρυξη πετρελαίου. Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε έχει σαν πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Κάνετε νέες δομές για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας.

Πάμε στον πρωτογενή τομέα. Επιβάλετε στους καθηγητές της γεωπονικής να πηγαίνουν στα χωράφια. Στην Ολλανδία καθηγητές της γεωπονικής μαζί με τους φοιτητές και τους αγρότες δουλεύουν στο θερμοκήπιο. Αλλάξτε τη γεωπονική. Ξεκινήστε από κάπου.

Πάμε στον πλούτο της χώρας. Αν αύριο πάω σε μια γερμανική τράπεζα 300.000 ευρώ δεν θα με ελέγξει. Η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει να πάω τα λεφτά μου στην τράπεζα.
ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ – ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
 Αφήστε τον Έλληνα να βγάλει τα λεφτά του από τα σεντούκια και τα στρώματα και να τα μεταφέρει στις τράπεζες για να δοθούν δάνεια για επενδύσεις. Βγάλτε από το μυαλό σας την λογική του αστυνομικού. Εμείς εδώ έχουμε την τραπεζική αστυνομία. Δεν μπορεί η Γερμανία να μην έχει τέτοιο σύστημα και να έχουμε εμείς. Εμείς γιατί κάνουμε τους αστυνομικούς και κυνηγάμε αυτόν που πάει τα λεφτά του στην τράπεζα; Αυτός είναι ο πόνος του Έλληνα. Να έχει στην άκρη 5.000 – 10.000 ευρώ. Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα. Το μαύρο χρήμα προέρχεται από ναρκωτικά, από όπλα, από εμπόριο γυναικών. Σταματήστε να λειτουργείτε αστυνομικά. Δεν μπορείτε να κυνηγάτε τους ξένους επενδυτές με το ντουφέκι για επενδύσεις που ποτέ δεν έρχονται και να επιβάλλετε υψηλή φορολόγηση στους Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα. Αύριο το πρωί μπορείτε να φέρετε 6 δισ. ευρώ από την Βουλγαρία. Είναι οι Ελληνικές επιχειρήσεις που είναι στην γείτονα. Να τις φέρετε εδώ και να φορολογηθούν με 10% και να σας φέρουν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ.

Μπορείτε να κάνετε πράγματα αλλά δεν λειτουργείτε με βάση τη λογική την τεχνοκρατική. Λειτουργείτε με την διαχειριστική λογική. Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχετε σοβαρούς πολιτικούς δίπλα σας. Κάνετε ακριβώς τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έχετε την τύχη του.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : “ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 142Α ΤΟΥ Κ.τ.Β ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Προβληματίζομαι με αυτό που έγινε τώρα (κατάθεση ηχογραφημένων συνομιλιών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ). Αν αρχίσουμε να ηχογραφούμε τις ομιλίες μας εδώ μέσα…Να το ακούσουμε αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Κατά την άποψή μου έπρεπε τότε να μιλήσουν κάποιοι. Τώρα ίσως είναι αργά. Άλλωστε στην 5ετία παραγράφονται τα σκάνδαλα κυρίως τα οικονομικά.

Είδαμε εδώ προ ολίγου μια αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για μία ψεύτικη αντιπαράθεση. Όσο θέλετε εσείς οι δύο (ΝΔ  – ΣΥΡΙΖΑ) να συντηρείστε θα κάνετε ψευτοαντιπαραθέσεις και ψευτοδιαφωνίες για να υπάρχετε την επόμενη μέρα.

Όταν ακούω αρχηγό κόμματος να λέει ότι σφύριξε κάποιος σε μία τράπεζα…τότε σφύριξε η λογική. Πώς τα λέτε αυτά χωρίς στοιχεία; Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα αν δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν λέω ότι δεν συνέβη αλλά ο θεσμικό ρόλος ενός αρχηγού κόμματος δεν του επιτρέπει να λέει τέτοια πράγματα χωρίς στοιχεία. Αν είναι έτσι, να πω κι εγώ ότι μου σφύριξε ένα αηδόνι και ένα χελιδόνι ότι τα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνονται αυτά.
ΓΙΑ ΑΝΟΜΙΑ
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλάτε για αστυνομοκρατία όταν η παρανομία θριαμβεύει. Κάτω από την Ομόνοια δεν μπορεί να περάσει κανένας Έλληνας ελεύθερα γιατί σφάζονται μεταξύ τους οι λαθρομετανάστες.
ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
Ακούσαμε για πλειστηριασμούς, ακούσαμε για τον κατώτατο μισθό. Δεν θα τα δώσετε εσείς αυτά. Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που θα μπορούσατε να δώσετε είναι δουλειά στους Έλληνες αλλά με αυτά που κάνετε δίνετε ανεργία στους Έλληνες και ψεύτικη ανάπτυξη.
ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΚΟ – ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
Όταν μιλάτε για μειώσεις μισθών εδώ μέσα θέλω να καταλαβαίνετε και να σκέφτεστε γιατί πράγμα μιλάτε. Γιατί εδώ έχουμε εργαζόμενους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Σκεφτείτε τις μειώσεις των δικών σας μισθών ή των επικεφαλής των ΔΕΚΟ. Γιατί δυστυχώς ζούμε εκτός κοινωνίας. Μιλάμε για την τύχη του ελληνικού λαού αλλά δεν έχουμε σοβαρό σχέδιο για να τον βγάλουμε από την κρίση. Να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να σεβόμαστε τον Έλληνα. Τον Έλληνα που από τα 2.000 ευρώ ο μισθός του πήγε στα 800 ευρώ, στα 700 και στα 400 ευρώ.
ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΣΥΡΙΖΑ 
Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό με το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτά είχαν ακουστεί και για την Συμφωνία των Πρεσπών. Επειδή ακούγονται διάφορα τώρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, φροντίστε τώρα στη ΝΔ να μην κάνετε το ίδιο με τα Ελληνο – τουρκικά.
 
ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΥΡΙΖΑ 

Και επιτέλους κάντε μια προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή για τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική ή την ακούσια ή την εκκούσια συνδρομή ή αμέλειά τους. Να ψάξουμε και να δούμε ποιος πραγματικά φταίει και αυτά τα χρήματα δεν τα έχει ο Έλληνας και ο Ελληνικός προϋπολογισμός. Γιατί πολλά λέγονται εδώ και το θράσος περισσεύει.

Και τώρα θέλω να αποδείξω πόσο ίδιοι είστε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πόσα κοινά έχετε: Σκοπιανό (το κράτος έχει συνέχεια), βιβλία θρησκευτικών, κατάργηση θρησκευτικού όρκου από ΣΥΡΙΖΑ που το διατηρεί η ΝΔ, ο νόμος για τα δάνεια, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η μη προστασία της πρώτης κατοικίας, το λαθρομεταναστευτικό, οι μπαχαλάκηδες, ο δρόμος στην Κρήτη (στον οποίο θέλετε να βάλετε διόδια. Αν τα δεχθούν οι Κρητικοί, τότε οι Έλληνες έχουν χαλάσει οριστικά και αμετάκλητα. Όταν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας δεν μπορεί να έχεις και διόδια. Πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για να κυκλοφορώ ελεύθερα στους δρόμους. Δεν μπορεί να πληρώνω και τα δύο), ΔΕΗ, Ελληνικό, Κασσιόπη, Ασφαλιστικό, ΛΑΡΚΟ, Σακελλαροπούλου, φορολογία, αύξηση συντελεστών για εισοδήματα από ενοίκια, ακριβά τέλη κινητής τηλεφωνίας, ειδικός φόρος στα καύσιμα, επιβολή τέλους στα tabletsΟ ΣΥΡΙΖΑ θεσπίζει και η ΝΔ εφαρμόζει.

Και μετά μιλάτε για το πόσο δύσκολα ανταπεξέρχονται οι Έλληνες στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Μεγαρέων δάκρυα. Ξέρετε τι είναι αυτό; Έτσι έλεγαν γι’ αυτούς που έκλαιγαν στα ψέμματα, γιατί οι Μεγαρείς καλλιεργούσαν κρεμμύδια. «Κλαίτε» και «πονάτε» τους ¨Ελληνες αλλά δεν κάνετε τίποτα σοβαρό για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Και έχουμε τους μεν του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι είναι δίκαιοι άνθρωποι -«ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»- και τους δε της ΝΔ να λένε ότι είναι ικανοί. Αν είναι έτσι οι δίκαιοι και οι ικανοί δεν υπάρχει σωτηρία στην χώρα.
 
ΓΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 

Πάμε και στο Μάστορα, τον τραγουδιστή. Είπε λοιπόν ότι η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη της λέξης Νοτιοαλβανός. Οι Βορειοηπειρώτες δεν λαμβάνουν την σύνταξη που πρέπει να λάβουν. Παίρνει ο κάθε Ιμπραήμ και ο κάθε Χασάν τα επιδόματα. Τα δίνετε. Και δεν τα παίρνει ο Βορειοηπειρώτης. Τα λέω ξανά και ξανά για όσους δεν μαθαίνουν εύκολα από εδώ μέσα.

Έγινε η σφαγή κάτω από την Ομόνοια και σήμερα η αστυνομία ψάχνει να βρει το δολοφόνο. Μα σημασία έχει η πρόληψη όχι η καταστολή. Κι εσείς το μόνο που καταστέλλετε είναι η δύναμη και η λογική του ελληνικού λαού και η τσέπη του Έλληνα πολίτη. Και σας τα λέω γιατί όσο σύντομα ήρθατε στην εξουσία τόσο σύντομα θα φύγετε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares