Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Βελόπουλος : Η κυβέρνηση υιοθετεί τις θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Βελόπουλος  : Η κυβέρνηση υιοθετεί τις θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Από σήμερα και μέχρι να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σταματάει η πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και  ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ.

Η απόφαση υπογράφηκε σήμερα και όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα τέθηκε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Μία τεράστια νίκη για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που ζητούσε τα εξής:

Ανακοίνωση Τύπου 

Η Ελληνική Λύση απαιτεί να απαγορευτεί άμεσα και με νόμο η διανομή μέσω υπεραγορών (σούπερ μάρκετ) προϊόντων όπως ρούχα, ηλεκτρικά είδη, παιγνίδια, βιβλία κλπ, για όσο διαρκεί η καραντίνα. Μόνο είδη πρώτης ανάγκης. Η Ελληνική Λύση τάσσεται στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εξοντώνονται συστηματικά από τα σοβιετικού τύπου μέτρα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων που κυριολεκτικά θησαυρίζουν μέσα στην κρίση!

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι  η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Αν το κάνει κι αυτό ο υπουργός θα πρόκειται γι άλλη μία τεράστια νίκη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ

Το Βέλγιο που βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από την Ελλάδα θεωρεί ότι η ανάγνωση βιβλίων είναι “είδος πρώτης ανάγκης για την ψυχική υγεία των πολιτών” και επιπλέον θέλει να ενισχύσει τα βιβλιοπωλεία.

Η Ελληνική κυβέρνηση τα κλείνει, μετατρέποντας τον κοινωνικό περιορισμό σε πολιτιστική απομόνωση. Είναι λάθος! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα.

Τέλος, είπε ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares