Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Νιγηρία: Τζιχαντιστές σκότωσαν 25 στρατιωτικούς και άγνωστο αριθμό αμάχων…

 

Δεύτερη πολύνεκρη επίθεση εναντίον του στρατού μέσα σε μία εβδομάδα

 


Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 25 στρατιωτικούς και άγνωστο αριθμό αμάχων σε ενέδρα στη βορειοανατολική Νιγηρία το πρωί του Σαββάτου, δήλωσαν δύο πηγές.

Επρόκειτο για τη δεύτερη πολύνεκρη επίθεση εναντίον του στρατού μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτικών οι οποίοι συνόδευαν μια οχηματοπομπή κατοίκων που εγκατέλειπαν χωριό στην Πολιτεία Μπόρνο.

Μία από τις πηγές, μέλος παραστρατιωτικής ομάδας που υποστηρίζει τον στρατό στον πόλεμο με την Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ότι οι αντάρτες «έστησαν ενέδρα, περικύκλωσαν τα οχήματα των στρατιωτικών και των αμάχων και άνοιξαν πυρ εναντίον τους».

«Αντάλλαξαν πυρά για μερικά λεπτά πριν οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ εξουδετερώσουν τους στρατιώτες», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας διατείνεται ότι η Μπόκο Χαράμ, η οποία διεξάγει ανταρτοπόλεμο εδώ και μια δεκαετία στη βορειοανατολική Νιγηρία, και το Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική μια φράξια που αποσχίστηκε από την ισλαμιστική οργάνωση και ορκίζεται πίστη στο «χαλιφάτο», έχουν ηττηθεί.

Αλλά οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο ο ανταρτοπόλεμος μοιάζουν να έχουν αποτύχει και ο στρατός συνεχίζει να υφίσταται βαριές απώλειες.

Η δράση των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Νιγηρία έχει στοιχίσει τη ζωή 30.000 και πλέον ανθρώπων κι έχει εκτοπίσει 2,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι στρατιώτες απομάκρυναν κατοίκους χωριών της περιοχής χθες Σάββατο στο πλαίσιο επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών, σύμφωνα με τις πηγές. Η μία πηγή ανέφερε ότι οι πολίτες κινούνταν με περίπου 50 αυτοκίνητα.

Εκπρόσωποι του στρατού της Νιγηρίας δεν απάντησαν όταν τους ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Την Τετάρτη, το χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στην οποία υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν είκοσι στρατιώτες. Παράλληλα, δημοσιοποίησε βίντεο που υποστήριξε ότι καταγράφει την εκτέλεση άλλων εννέα στρατιωτικών.

Η δράση των τζιχαντιστών αποτελεί διαρκή απειλή για τις κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, ενώ η σύρραξη έχει εξαπλωθεί στο έδαφος των γειτονικών κρατών, του Τσαντ, του Νίγηρα και του Καμερούν.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares