Παρασκευή , 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΓΠΠ: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες την Παρασκευή

Κατηγορία κινδύνου 3 για πέντε περιοχές ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Την προσοχή των πολιτών σε πέντε περιφέρειες εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής,
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κεντρική & Νότια Εύβοια και περιοχές της Βοιωτίας)
Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο Ικαρία)

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr
Τέλος, η πυροσβεστική παρακαλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares