Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Netflix «κόβει» τις σειρές με γκέι χαρακτήρες για να παραμείνει στην Τουρκία – Στην Ελλάδα όταν εγκάλεσε ο Κ.Βελόπουλος την κυβέρνηση έκανε την… ‘πάπια’…

Netflix «κόβει» τις σειρές με γκέι χαρακτήρες για να παραμείνει στην Τουρκία - Στην Ελλάδα όταν εγκάλεσε ο Κ.Βελόπουλος την κυβέρνηση έκανε την... 'πάπια'...

Το Netflix, η μεγαλύτερη υπηρεσία παροχής streaming περιεχομένου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι παραμένει δεσμευμένη στις δραστηριότητές της στην Τουρκία, απαντώντας σε αναφορές που έγιναν κατά το Σαββατοκύριακο και υποστήριζαν ότι θα σταματούσε τις λειτουργίες της λόγω κυβερνητικής παρέμβασης στο περιεχόμενο.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στα μέλη μας και την δημιουργική μας ομάδα στην Τουρκία», αναφέρει σε δήλωσή της η Netflix. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα.»

Το Netflix ακύρωσε τα σχέδια του για ένα τουρκικό show υπό τον τίτλο «If Only», μετά το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας (το οποίο εξετάζει όλα τα σενάρια διεθνών χρηματοδοτούμενων παραγωγών), να καταργηθεί ένας γκέι χαρακτήρας, σύμφωνα με πηγές της Netflix. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία η οποία επρόκειτο να παράγει το σόου σε συνεργασία με μια τοπική εταιρεία, δεν συμφώνησε σε καμία τροποποίηση σεναρίου και αντ’ αυτού την ακύρωσε.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του show που μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυκλοφόρησε ένα ψεύτικο αποχαιρετιστήριο μήνυμα από το Netflix στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Τούρκων χρηστών.

Το Netflix έχει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια χρήστες στην Τουρκία σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που ανάγκασε τους ανθρώπους σε να παραμένουν στα σπίτια τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το BBC ανέφερε ότι το Netflix είχε αφαιρέσει έναν γκέι χαρακτήρα από ένα άλλο πρόγραμμα – το «Love 101» – μετά από «διμερείς συνομιλίες» με την εποπτική αρχή για τα media της Τουρκίας (RTUK).

Θυμίζουμε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, με ερώτηση του Προέδρου του κόμματος Κ.Βελόπουλου, είχε κάνει ερώτηση που αφορούσε τη σειρά του Netflix που παρουσίαζε τον Ιησού Χριστό ομοφυλόφιλο. Η ερώτηση είχε ως θέμα το αν είχε πρόθεση η κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί στην πλατφόρμα για το ασεβές αυτό περιεχόμενο και να σταματήσει την προβολή του στην Ελλάδα.

Όπως φαντάζεστε (μιας κι ακόμα προβάλλεται στο ελληνικό Netflix) τίποτα δεν έγινε από την κυβέρνηση. Κι όταν λέμε τίποτα, δεν είχαν καν το θάρρος να αντιδράσουν στην ερώτηση. 

Αντίθετα στην Τουρκία το κατάφεραν. Με πίεση, όπως μπορεί ένας πελάτης να κάνει σε έναν έμπορο – μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με χρήστες που πληρώνουν την πλατφόρμα. Θα μπορούσαν σίγουρα να πιέσουν . Αν δε, η κυβέρνηση αδυνατεί… ε ας παραιτηθεί…

Netflix «κόβει» τις σειρές με γκέι χαρακτήρες για να παραμείνει στην Τουρκία - Στην Ελλάδα όταν εγκάλεσε ο Κ.Βελόπουλος την κυβέρνηση έκανε την... 'πάπια'...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares