Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Νέος βανδαλισμός από «ακτιβιστές» – Κόλλησε με κόλλα το κεφάλι του σε πίνακα!!-BINTEO

Τι άλλο θα σκεφτούν;

Σε επικίνδυνη «μόδα» εξελίσσεται η νέα μορφή διαμαρτυρίας από κατά τα άλλα οικολόγους ακτιβιστές που έχουν βάλει στο στόχαστρο έργα τέχνης σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. «Θύμα» αυτή την φορά ο πίνακας του Johannes Vermeer, «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» στο μουσείο Mauritshuis στην Χάγη της Ολλανδίας.

Οι οικολόγοι ακτιβιστές όπως αυτοαποκαλούνται αυτοί οι βάνδαλοι αυτή τη φορά έκαναν το εξής: Ένας από αυτούς κόλλησε με κόλλα το κεφάλι του πάνω στον πίνακα και ένας άλλος άδειασε πάνω του μια κονσέρβα με ψιλοκομμένη ντομάτα. Στην συνέχεια και οι δυο έβγαλαν τα μπουφάν που φορούσαν για να κάνουν το απαραίτητο statement με τα γνωστά μπλουζάκια που γράφουν «Απλά σταματήστε το πετρέλαιο».

Στην συνέχεια έκαναν το απαραίτητο μάθημα στους σοκαρισμένους παρευρισκόμενους λέγοντας: «Πως αισθάνεστε; Πως αισθάνεστε όταν κάτι τόσο όμορφο και ανεκτίμητο καταστρέφεται μπροστά στα μάτια σας; Εξοργίζεστε; Τέλεια. Γιατί όμως δεν εξοργίζεστε όταν βλέπετε τον πλανήτη να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια όλων μας; Αυτός ο πίνακας προστατεύεται από γυαλί. Μια χαρά. Οι ευάλωτοι άνθρωποι στον παγκόσμιο νότο δεν προστατεύονται. Το μέλλον των παιδιών μας δεν διαφυλάσσεται. Οι άνθρωποι που στερούνται τα καύσιμα που πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην θέρμανση και στην σίτιση δεν προστατεύονται». Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν.

Δείτε το βίντεο

https://twitter.com/i/status/1585613220185767937

https://twitter.com/i/status/1585613892851490817

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares