Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Νέος «ψυχρός πόλεμος» στη Συρία – ΗΠΑ και Ρωσία ανταγωνίζονται για τον έλεγχο στρατηγικών περιοχών….

Νέος «ψυχρός πόλεμος» στη Συρία – ΗΠΑ και Ρωσία ανταγωνίζονται για τον έλεγχο στρατηγικών περιοχών....

Ένα είδος «μίνι ψυχρού πολέμου» λαμβάνει χώρα στη βορειοανατολική Συρία, ειδικότερα μετά από τις τελευταίες κινήσεις των Αμερικανών, οι οποίοι κλείδωσαν τους Ρώσους εκτός της στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνδέει την Τουρκία, τη Συρία, και το Ιράκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Κυβερνείο Al-Hasakah, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν κλειδώσει την περιοχή Al-Malikiyah District, η οποία βρίσκεται κοντά στην Ιρακινή πόλη της Μοσούλης και της Τουρκικής επαρχίας Sirnak.

Η περιοχή της Al-Malikiyah, διαθέτει εξαιρετική στρατηγική σημασία διότι μπορεί να παρέχει στη ρωσική στρατιωτική αστυνομία πρόσβαση στο σταυροδρόμι που ενώνει την Τουρκία με το Ιρακινό-Κουρδιστάν.

Στο παρελθόν, ο μόνος τρόπος για τους κατοίκους της Συρίας να ταξιδέψουν στο Ιρακινό-Κουρδιστάν, ή στην Ιρακινή πόλη Νινευή, και στο Ερμπίλ, συνέβαινε μόνο μέσω αεροπορικών μεταφορών.

Παρόλα αυτά, μετά τη συμφωνία μεταξύ της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας (SAA) και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), φάνηκε ότι η περιοχή της Al-Malikiyah θα βρισκόταν υπό τον έλεγχο και των δύο δυνάμεων.

Ωστόσο, αυτό δε συνέβη, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις εξασφάλισαν τον έλεγχο της περιοχής και στο μεταξύ μπλοκάρουν ανταγωνιστικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών, και τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία από το να αναπτύσσουν δυνάμεις στην περιοχή.

Οι τελευταίες αμερικανικές κυρώσεις μαζί με τον έλεγχο στρατηγικών περιοχών της Συρίας – σύμφωνα με μερικές αναλύσεις – είναι μέτρα που σκοπεύουν να απομονώσουν το Συριακό καθεστώς και τους συμμάχους τους, μεταξύ αυτών και των Ρώσων, αναγκάζοντας τους είτε να χρησιμοποιούν αερομεταφορές, ή επικίνδυνα χερσαία ταξίδια μέσω της εθνικής οδού Δαμασκού-Βαγδάτης.

 

onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares