Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Νέος Ποινικός Κώδικας: Όποιος θέλει βλαστημάει τα θεία, οργανώνει ένοπλες ομάδες & προκαλεί δημόσια εξέγερση…

Νέος Ποινικός Κώδικας: Όποιος θέλει βλαστημάει τα θεία, οργανώνει ένοπλες ομάδες & προκαλεί δημόσια εξέγερση...

Κακόβουλη βλασφημία, καθύβριση θρηκσευμάτων και περιύβριση νεκρού στο νέο Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινική Δικονομίας άλλαξαν με νόμο του κράτους.

Μαζί με αυτά όμως καταργήθηκαν και άλλα άρθρα για σύσταση ένοπλης ομάδας και για  πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες, τουτέστιν εξεγέρσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει σε γνωστούς περιθωριακούς χώρους να κάνουν ακόμα και «αντάρτικο πόλης» χωρίς να τιμωρούνται.

Τα νομοσχέδια υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι , ενώ όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν και από την συζήτηση και από την ψηφοφορία.

Έτσι πλέον καταργούνται τα άρθρα που προέβλεπαν:

-πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες (άρθρο 192),

Το Άρθρο 192 λοιπόν πριν την κατάργησή του έλεγε: Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσει την κοινή ειρήνη, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν σύμφωνα με άλλη διάταξη δεν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή.

Τώρα όμως οποιοσδήποτε θα μπορεί να καλεί σε εξέγερση, βολικά βέβαια αυτό θα μπορεί να γίνεται τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην εξουσία.

-κατάρτιση ένοπλης ομάδας (άρθρο195),

Το Άρθρο 195 λοιπόν πριν την κατάργησή του έλεγε: Κατάρτιση ένοπλης ομάδας Όποιος χωρίς δικαίωμα καταρτίζει ένοπλη ομάδα που δεν αποβλέπει στη διάπραξη εγκλημάτων, την εφοδιάζει με πολεμοφόδια ή αναλαμβάνει την αρχηγία της, καθώς και εκείνος που συμμετέχει σε τέτοια ομάδα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Σας θυμίζει κάτι αυτό; Που απευθύνεται;

-διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων (άρθρο 197),

– κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό και θρησκεία (άρθρα 198-199),

– περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του (άρθρο 201) και

-εγκλήματα που ανάγονται στην στρατιωτική υπηρεσία, στην υποχρέωση στράτευσης και παράνομη αποδημία προς αποφυγή της στράτευσης (άρθρα 202 – 206).

Τι αλλάζει πρακτικά από την 1η Ιουλίου

Όπως έγραψε το lawandorder.gr πλέον, με αλλαγές αυτές μπορεί ο οποιοσδήποτε χωρίς να κινδυνεύει να του επιβληθεί κάποια ποινική κύρωση να:

Βρίζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό,
Βλαστημά δημόσια τα θεία,
Καθυβρίζει δημόσια και κακόβουλα με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη αναγνωρισμένη θρησκεία,
Προβαίνει σε περιύβριση νεκρού αλλά και τέφρας νεκρού,
Προβαίνει σε περιύβριση τάφου,
Αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό από νεκροταφεία (τυμβωρυχία), σπίτι, νοσοκομείο, κ.ά.
Αφαιρεί αυθαίρετα την τέφρα νεκρού από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τη φυλάξουν,
Προκαλεί ή να διεγείρει με οποιονδήποτε τρόπο και με πρόθεση πρόσωπο ή πρόσωπα που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις να παραβούν υπηρεσιακή υποχρέωση τους,
Προκαλεί ή να διεγείρει με οποιονδήποτε τρόπο και με πρόθεση πρόσωπο που έχει υποχρέωση να στρατευθεί να μην υπακούσει στην πρόσκληση όταν το καλέσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις να υπηρετήσει την θητεία του,
Μεταχειριστεί απατηλά μέσα για ν αποφύγει ο ίδιος ή κάποιος άλλος, ολικά ή μερικά, διαρκώς ή πρόσκαιρα, την υποχρέωση για στράτευση,
Φύγει στο εξωτερικό, χωρίς τη σχετική άδεια που απαιτεί ο στρατολογικός νόμος, για να αποφύγει τη στράτευση,
Φύγει στο εξωτερικό και να μην επιτρέψει εγκαίρως για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares