Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Νέος διθύραμβος Ζελένσκι για Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την άφιξη της Σακελλαροπούλου στο Κίεβο!

Να κληθεί να δηλώσει εάν καταδικάζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι για άλλη μια φορά θεώρησε σκόπιμο να αποθέωση τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προσωπικό του μήνυμα στο Twitter. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ερντογάν για την ενεργό συμμετοχή του στη διατήρηση της συμφωνίας για τα σιτηρά, για τη σταθερή υποστήριξή του στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Συζητήσαμε περαιτέρω βήματα για την επιστροφή αιχμαλώτων και πολιτικών κρατουμένων. Βασίζομαι επίσης στην υποστήριξη του και σε αυτό».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία θησαυρίζει από την αμφιλεγόμενη στάση της στον πόλεμο της Ουκρανίας, σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία πληρώνει βαρύτατο τίμημα. Οικονομικό και εθνικό. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για τον αφανισμό της ελληνικής γηγενούς κοινότητας της Ουκρανίας, τότε θα μιλάμε για μία νέα εθνική καταστροφή έναν αιώνα μετά την μικρασιατική.

Το γεγονός πάντως ότι ο Ζελένσκι έκανε αυτή την διθυραμβική ανάρτηση λίγες ώρες πριν την άφιξη της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπουργού άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Κίεβο, είναι τουλάχιστον προκλητικό απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares