Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Nέος αισθητήρας αναβάθμισης για τα Blackjack drones…

Ένας νέος αισθητήρας κίνησης ευρείας περιοχής θα μπορούσε να κάνει το R1-21A Blackjack ένα ακόμη πιο ισχυρό εργαλείο, επιτρέποντας στο μικρό UAV να παρακολουθεί ταυτόχρονα 5 τετραγωνικά μίλια.

Η Logos Technologies ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου ότι της ανατέθηκε συμβόλαιο 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση δύο πρωτοτύπων αισθητήρων κίνησης ευρείας περιοχής (WAMI) στην Διοίκηση των Ναυτικών Συστημάτων των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Με την ονομασία Cardcounter από το Navy, ο υπέρυθρος αισθητήρας 28 λιβρών είναι προσαρμοσμένος από το εμπορικό προϊόν BlackKite της εταιρείας. Τα Blackjacks χρησιμοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό για την παροχή πληροφοριών, παρακολούθησης και κάλυψης αναγνώρισης μέρα ή νύχτα.

Με δυνατότητα εκτόξευσης χωρίς διάδρομο, το Blackjack έχει εμβέλεια περίπου 50 χιλιομέτρων και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για έως και 16 ώρες.

Τα Blackjack drones φιλοξενούν ήδη αρκετούς εξελιγμένους αισθητήρες, όπως βίντεο πλήρους κίνησης, δείκτη υπερύθρων, εύρος λέιζερ και πακέτο επικοινωνίας, αλλά το Cardcounter προσφέρει μια νέα δυνατότητα, αυτή  τη δυνατότητας προβολής μιας περιοχής μεγέθους πόλης.

«Αυτό που κάνει πραγματικά το WAMI ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι μπορεί να παρακολουθεί όλη την κίνηση σε μια περιοχή μεγέθους πόλης. Μπορείτε να το σκεφτείτε όπως το ζωντανό Google Earth με δυνατότητα ψηφιακής εγγραφής βίντεο», δήλωσε ο Doug Rombough, αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Logos Technologies, στο C4ISRNET.

Shares