Κυριακή , 25 Σεπτεμβρίου 2022

Νέοι φόβοι για την υγεία της Ελισάβετ- Θα υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό στο Μπαλμόραλ

Η Βρετανίδα μονάρχης δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό για πρώτη φορά στα 70 χρόνια της βασιλείας της – Η τελετή θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου


Νέα ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ πυροδοτεί η επίσημη επιβεβαίωση του Μπάκιγχαμ ότι η 96χρονη μονάρχης δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, που θα αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον. Αντίθετα και οι δύο θα την επισκεφθούν στο κάστρο του Μπαλμόραλ.

Σύμβουλοι του παλατιού αποκάλυψαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον με τον διάδοχό του -ή την Λις Τρας ή τον Ρίσι Σουνάκ – θα ταξιδέψουν στα Χάιλαντς της Σκωτίας, όπου βρίσκεται για τις καλοκαιρινές της διακοπές, όπως κάθε χρόνο.

Τέτοιου είδους ακροάσεις με τους απερχόμενους και τους νέους πρωθυπουργούς γίνονται παραδοσιακά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο ο Τζόνσον με τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών θα χρειαστεί να μεταβούν στη Σκωτία.

 

 

Η τελετή θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της Ελισάβετ, που αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας.

Ο νέος πρωθυπουργός θα εκλεγεί επίσημα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Για την ιστορία, υπάρχει προηγούμενο διορισμού πρωθυπουργού μακριά από τον Μπάκιγχαμ, κάτι που συνέβη εδώ και πάνω από έναν αιώνα, όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’ βρισκόταν στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας και χρειάστηκε να γίνει η διαδοχή του Χένρι Κάμπελ – Μπάνερμαν από τον Χέρμπερτ Χένρι Άσκουθι. Ο Άσκουιθ, σε αυτήν την περίπτωση, επισκέφθηκε την παραθαλάσσια πόλη της βασκικής ακτής της Γαλλίας το 1908 για να γίνει η διαδικασία.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares