Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Νέο στρατιωτικό πραξικόπημα σε χώρα της Αφρικής – Καταγγελίες για ανωμαλίες στην διαδικασία των εκλογών

MOULAYE SAYAH / AP
[adrotate group="4"]
MOULAYE SAYAH / AP

Ομάδα ανώτερων αξιωματικών του στρατού της Γκαμπόν παρουσιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη (30/08) μπροστά στις κάμερες της κρατικής τηλεόρασης της χώρας για να ανακοινώσει ότι προχωρά σε στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Βάζουμε τέλος σε αυτό το καθεστώς», ανέφερε η ομάδα ανώτερων αξιωματικών του στρατού της Γκαμπόν, λίγη ώρα αφού η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Αλί Μπονγκό εξασφάλισε τρίτη συναπτή θητεία στις εκλογές.

«Τα σύνορα της Γκαμπόν θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας και οι κρατικοί θεσμοί διαλύονται», τόνισε μέλος της ομάδας των αξιωματικών διαβάζοντας γραπτή ανακοίνωση εξ ονόματος της «επιτροπής μετάβασης και αποκατάστασης των θεσμών», όπως αυτοαποκαλείται η στρατιωτική χούντα.

Σύμφωνα με την Guardian, “Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες, ο επικεφαλής των εκλογών, Μισέλ Στέφαν Μπόντα, είπε ότι ο κύριος αντίπαλος του Μπόνγκο, ο Άλμπερτ Όντο Όσα, ήρθε δεύτερος με 30,77%. Η ομάδα του Bongo απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ondo Ossa για εκλογικές παρατυπίες.”

Η στιγμή της ανακοίνωσης κυκλοφόρησε στα social media.

Δείτε το βίντεο:

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares