Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023

Νέο ρεσιτάλ Πλεύρη: Δεν φταίω σε τίποτα

Στο σοβαρό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις έλλειψεις φαρμάκων μίλησε σήμερα ο Θάνος Πλεύρης. Για άλλη μια φορά, ο Υπουργός Υγείας φόρτωσε τις τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας, οπουδήποτε αλλού. Στην παγκόσμια κρίση, στους γιατρούς. Μόνο για Νεφελίμ δε μίλησε…

 

«Η έλλειψη φαρμάκων οφείλεται στη χαμηλή παγκόσμια παραγωγή παράλληλα με την τεράστια ζήτηση λόγω έξαρσης των ιώσεων.Έλλειψη φαρμάκων υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για δύο λόγους. Λόγω της γενικής έλλειψης αλλά και λόγω των παράλληλων εξαγωγών. Η μείωση παραγωγής φαρμάκων στην Ινδία και στην Κίνα, αλλά και η αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα σε παιδιατρικά φάρμακα, έχει ωθήσει στις ελλείψεις», είπε ο κ. Πλεύρης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Υπουργός έριξε τα βέλη του σε γιατρούς και σε…γονείς που δεν υπάρχουν φάρμακα!

«Γιατρούς δεν κατηγόρησα, αυτό που είπα είναι ότι πολλές φορές κάποιοι γονείς αγοράζουν περισσότερα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι γιατροί, κάποιες φορές μπορεί να συνταγογραφούν αντιβιώσεις παραπάνω με σκοπό να “στοκάρουν” οι γονείς λόγω φόβου έλλειψης, εντείνει το πρόβλημα».

Όπως ανέφερε, η ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη. «Ευελπιστούμε ότι προς το τέλος Ιανουαρίου που θα έχουμε τη δική μας έξαρση, δεν θα είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση και από τα υπόλοιπα κράτη», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Η πρωταπριλιάτικη αύξηση του κατώτατου μισθού δεν σχετίζεται με τις εκλογές, λέει ο Μητσοτάκης

Ο Υπουργός Υγείας μπορεί να μην κάνει πολλά αλλά ένα είναι σίγουρο. Δεσμεύτηκε να «πατάξει» τις παράλληλες εξαγωγές!

«Θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι εταιρείες που πράττουν αντίθετα με τον νόμο θα κλείσουν όπως έγινε και σε δύο φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη, που δεν δέχτηκαν τον έλεγχο», είπε, μιλώντας για το θέμα.

Αν, πάντως, όντως μας κυβερνά ο Μπάιντεν και ο ιατρικός σύλλογος, να μην τους ξαναψηφίσουμε…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares