Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: «Θέλουν να μας επιβάλλουν τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών»

Η ακραία ρητορική θα κλιμακώνεται όσο θα πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές


Συνεχίζει το εθνικιστικό παραλήρημα η Άγκυρα, με τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί να μιλά για τον «αιώνα της Τουρκίας» και την προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν στη χώρα όρους της Συνθήκης των Σεβρών.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, γεγονός που ενισχύει την ακραία ρητορική της Άγκυρας.

«Οι σημερινές συνθήκες έχουν ομοιότητες με τις παγκόσμιες επιβολές του 1919. Θέλουν να πάνε τον τούρκικο λαό στην εποχή πριν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέλουν να φέρουν μπροστά μας τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών» φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης

«Η Τουρκία και το όραμα »ο αιώνας της Τουρκίας» σαν το βέλος το οποίο κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το στόχο του» τόνισε ο Μπαχτσελί και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μια εποχή πριν από το 1919, έρχονται οι ξένοι, οι Γάλλοι, οι Βρετανοί, έρχονται οι Έλληνες, και ποιος θα σας σώσει; Ο Ένας, δηλαδή ο Ερντογάν μαζί με τον Μπαχτσελί» είπε ο ίδιος.

Πρόκειται για μια ρητορική που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, και που θα συνεχιστεί έως τις προεδρικές εκλογές» συνέχισε η δημοσιογράφος.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares