Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα είναι λύκος που φοράει προβιά»

Ξανά στο στόχαστρο του Τούρκου υπουργού Άμυνας η Ελλάδα – Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με φόντο τις εκλογές του 2023.

Να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα με την Ελλάδα επιθυμεί το καθεστώς Ερντογάν, με τον ίδιο τον «σουλτάνο» Ερντογάν και τους κορυφαίους υπουργούς του να επιδίδονται καθημερινά σε λεκτικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας.

Σε αυτά τα ρητορικά παραληρήματα πρωτοστατεί φυσικά ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος φαίνεται πως έχει πάθει εμμονή με την Ελλάδα την οποία βάζει καθημερινά στο… στόχαστρο.

Το βράδυ της Παρασκευής (7/1/2022) ο Χουλουσί Ακάρ, ανοίγοντας όλη την ατζέντα με τις τουρκικές σχέσεις κατά τη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο υποστήριξε ότι η Ελλάδα μονομερώς και απαράδεκτα θέλει να ανεβάσει από 6 σε 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα.

«Η Ελλάδα είναι λύκος που φοράει προβιά για να δείξει ότι είναι η θιγόμενη και ότι η Τουρκία είναι επιθετική», είπε ο Τούρκο υπουργός Άμυνας.

«Η Τουρκία οδεύει σε εκλογές και τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα που έχει προσπαθεί να τα καλύψει πολιτικά, προκαλώντας ένταση με την Ελλάδα. Στη γειτονική χώρα έχει υιοθετηθεί εθνικιστική ρητορική, η οποία γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η Τουρκία να εξάγει την κρίση αυτή προς την Ελλάδα ή την Κύπρο προκειμένου να αλλάξει εσωτερικά την ατζέντα της», είπε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το επόμενο 12μηνο θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία. Πιστεύω θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο», πρόσθεσε.

Εκτός από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τούρκικης λίρας και το σοβαρότατο πρόβλημα που έχουν προκαλέσει οι αμερικάνικες κυρώσεις.

«Δείτε πως το Πακιστάν, φιλική χώρα προς την Τουρκία, ακύρωσε την προμήθεια τουρκικών ελικοπτέρων αξίας 1,5 δισ., διότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να βρουν κινητήρες. Λόγω της πίεσης των Αμερικανών δεν μπόρεσαν να βρουν κινητήρες και δεν κατάφεραν να εκτελέσουν το συμβόλαιο. Το Πακιστάν ακύρωσε την παραγγελία και στράφηκε στη Ρωσία. Σε λίγες μέρες η Ελλάδα θα αναχαιτίζει τουρκικά F-16 40 ετών με τα σύγχρονα αεροσκάφη».

newsbomb.gr

Shares