Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Νέο «κανόνι» στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Υπό πτώχευση η Genesis

Σε κρίση βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα, καθώς μετά το κλείσιμο του FTX τον δρόμο της πτώχευσης ακολουθεί η Genesis.


H εταιρεία κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital ετοιμάζεται μέσα στην εβδομάδα να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η πλατφόρμα δανεισμού Digital Currency Group βρίσκεται σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες πιστωτών εν μέσω κρίσης ρευστότητας.

Έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει μετρητά. Πρόσφατα, απέλυσε το 30% του προσωπικού της, κατά τον δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.

Αναστολή αναλήψεων
Η οικονομική πίεση στο DCG του Barry Silbert άρχισε να εμφανίζεται μετά την κατάρρευση του hedge fund Three Arrows Capital. Η Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX – όπου η Genesis διατηρούσε ορισμένα από τα κεφάλαιά της.

Οι αποτυχίες αυτές είχαν μεγάλες επιπτώσεις στην στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini Trust, που διευθύνεται από τους Cameron και Tyler Winklevoss. Το Gemini Earn – μια υπηρεσία που επέτρεπε στους χρήστες του Gemini να έχουν απόδοση για τον δανεισμό των νομισμάτων τους μέσω του Genesis – σταμάτησε επίσης τις εξαργυρώσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία
Οι πιστωτές, η Genesis και η DCG αντάλλαξαν αρκετές προτάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία, είπε ο κόσμος. Οι Kirkland & Ellis και Proskauer Rose συμβουλεύουν ομάδες πιστωτών.

Η DCG είπε στους μετόχους ότι αναστέλλει τα τριμηνιαία μερίσματα σε μια προσπάθεια διατήρησης μετρητών, σύμφωνα με επιστολή της 17ης Ιανουαρίου προς τους μετόχους που είδε το Bloomberg.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares