Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Νέο άλμα στις κενές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Νέο άλμα στις κενές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο

Εντυπωσιακή ανθεκτικότητα κόντρα σε κάθε πίεση που επιχειρεί να ασκήσει η Fed επέδειξε και τον Σεπτέμβριο η αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με τις κενές θέσεις εργασίας να αυξάνονται εκ νέου διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για μικρή μείωση.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 10,717 εκατομμύρια από τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό των 10,28 εκατ. θέσεων του Αυγούστου (αρχική μέτρηση στα 10,053 εκατ.).

Όπως προαναφέρθηκε, η μέτρηση υπερέβη σημαντικά την εκτίμηση της αγοράς, η οποία περίμενε μικρή υποχώρηση, στις 10 εκατ. κενές θέσεις, αντί της αύξησης που καταγράφηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας έχουν επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη να “παγώσει” η αγορά εργασίας, καθώς οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού οδηγούν σε αύξηση μισθών εντείνοντας έτσι τις ήδη ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις που έχουν φέρει το ρυθμό αύξησης των τιμών σε υψηλά 40 ετών.

Ενδεικτικό είναι ότι και οι τρεις δείκτες της Wall Street διέγραψαν άμεσα τα ήπια κέρδη που σημείωναν στο άνοιγμα της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις κενές θέσεις εργασίας, αν και με πέρασμα σε μικρές απώλειες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει αρκετά από το ιστορικό υψηλό των 11,9 εκατ. του Μαρτίου.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares