Τετάρτη , 2 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΝΕΟ ΑΔΕΙΣΜΑ των ΗΠΑ στην Ελλάδα! – ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ…

ΝΕΟ ΑΔΕΙΣΜΑ των ΗΠΑ στην Ελλάδα! - ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ...

Νέο άδειασμα των ΗΠΑ στην Ελλάδα…

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελλάδα από λόγια και στήριξη μέσω δηλώσεων είναι “χορτασμένη”!

Ωστόσο σε ότι αφορά τις κυρώσεις τόσο τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη όσο και οι ΗΠΑ διατηρούν “σιγή ιχθύος” με χλιαρές τοποθετήσεις και ανακοινώσεις για να εκφράσουν την λύπη τους για την επαισχυντη προκλητικότητα της Τουρκίας που παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς Δικαίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση του State Department το οποίο εκφράζει την λύπη του για τις μονομερείς ΄ενέργειες τησ Τουρκίας που θέτουν σε κίνδυνο τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ζημιώνοντας έτσι την Ελλάδα που επίσης διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο…

Ξαφνικά δηλαδή η Ελλάδα βρέθηκε να διεκδικεί αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν;

Δείτε την ανακοίνωση:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με την ανανεωμένη τουρκική δραστηριότητα έρευνας σε περιοχές όπου η Ελλάδα επίσης διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την υπολογιζόμενη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Οι μονομερείς δράσεις δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν διαρκές λύσεις.

με πληροφορίες από state.gov

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares