Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Νεκρός Παλαιστίνιος οδηγός που έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω σε ισραηλινό στρατιώτη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας από την Παλαιστίνη, ο οποίος έριξε το αυτοκίνητό του εναντίον σημείου ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αποτέλεσμα ένας στρατιώτης του Ισραήλ να τραυματιστεί σοβαρά.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ επεσήμανε ότι ένας δράστης από την Παλαιστίνη πλησίασε με το αυτοκίνητό του στο σημείο ελέγχου Μακαμπίμ, στο δυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης κοντά στην ισραηλινή πόλη Μοντίν, και “έπεσε πάνω σε έναν στρατιώτη”.

“Ο δράστης βγήκε από το όχημά του για να επιτεθεί με τσεκούρι εναντίον του αξιωματικού, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον του και τον σκότωσε”, πρόσθεσε ο στρατός. “Ο αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο”.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από την Παλαιστινιακή Αρχή Πολιτικών Υποθέσεων για τον θάνατο “από ισραηλινές σφαίρες” του Χαμπάς Ραγιάν, 54 ετών.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που η ένταση παραμένει οξυμένη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, στις οποίες, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, επικράτησε ο πρώην πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι σύμμαχοί του που ανήκουν σε ακροδεξιά και θρησκευτικά κόμματα.

Έπειτα από μια σειρά αιματηρών αντιισραηλινών επιθέσεων την άνοιξη ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.000 επιδρομές στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς. Στις επιχειρήσεις αυτές ξεσπούν συχνά επεισόδια μεταξύ του στρατού και Παλαιστινίων και μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 άνθρωποι από την παλαιστινιακή πλευρά, ο βαρύτερος απολογισμός εδώ και επτά χρόνια.

 

newsit.gr

Shares