Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

Νεκρός 27χρονος από πυρά στη Μασσαλία

Ταραχές στη Γαλλία: Νεκρός 27χρονος από αστυνομικά πυρά στη Μασσαλία

Για τον 27χρονο η εισαγγελία στη Γαλλία ανέφερε ότι πιθανή αιτία θανάτου του ήταν ένα βίαιο σοκ στο στήθος από το βλήμα.

Η δολοφονία του 17χρονου Ναέλ Μ. από αστυνομικά πυρά στη Ναντέρ έχει προκαλέσει μεγάλες ταραχές στη Γαλλία, και μάλιστα, σε μία εξ αυτών υπήρξε ένα ακόμα θύμα. Λόγος γίνεται για έναν 27χρονο που έπεσε νεκρός στη Μασσαλία κατά τη διάρκεια των ταραχών το Σάββατο, 1 Ιουλίου 2023.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δέχτηκε θανατηφόρο βλήμα τύπου flash-ball το οποίο χρησιμοποιείται από τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή δυναμικών διαδηλώσεων, στις οποίες εκδηλώνονται επεισόδια.

Την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ερευνά τις συνθήκες θανάτου του 27χρονου, χωρίς, όμως, να διευκρινίζει ούτε εάν συμμετείχε στις ταραχές ούτε ποιος ήταν ο αυτός που πυροβόλησε.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω όπλα με βλήματα flash-ball είναι σχεδιασμένα ώστε να μην αποτελούν θανατηφόρα όπλα και κυρίως να μην είναι σε θέση να διαπερνούν το δέρμα. Ωστόσο, η χρήση τους από τη γαλλική αστυνομία έχει πολλές φορές προκαλέσει αντιδράσεις δεδομένου ότι οι σφαίρες αυτές έχουν οδηγήσει σε απώλεια ματιών, τραυματισμούς στο κεφάλι και άλλα σοβαρά τραύματα.

Για τον 27χρονο η εισαγγελία ανέφερε ότι πιθανή αιτία θανάτου του ήταν ένα βίαιο σοκ στο στήθος από το βλήμα.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares