Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Νεκροί λαθρομετανάστες βρέθηκαν από ναυάγιο

Για 3 νεκρούς κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της Βρετανίας από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες στην Μάγχη.

Το Sky News μετέδωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν στην Μάγχη, ενώ άλλα μέσα κάνουν αναφορά απλά για νεκρούς.

Η βρετανική κυβέρνηση και αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό είναι σε εξέλιξη, με σωστικά σκάφη, ελικόπτερα και ομάδες διάσωσης να συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας και της Βρετανίας προκειμένου να διαχειριστούν το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 3:40 π.μ. (τοπική ώρα).

«Γνωρίζουμε για το περιστατικό σε βρετανικά ύδατα και όλες οι σχετικές υπηρεσίες στηρίζουν τη συντονισμένη ανταπόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα».

Οι θερμοκρασίες έχουν καταγράψει βουτιά σε όλη τη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε περιοχές της χώρας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις.

Οι αρχές είχαν κινητοποιήσει σκάφη και ομάδες διάσωσης από διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Αγγλίας, όπως επίσης και δύο βρετανικά ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο του γαλλικού ναυτικού.

 

Μικρά σκάφη, συνήθως φουσκωτά, περνούν τακτικά τη Μάγχη μεταφέροντας μετανάστες από τη Γαλλία στη Βρετανία. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στη χώρα κάνοντας φέτος αυτό το επικίνδυνο ταξίδι, γεγονός που αποτελεί πηγή έντασης στις σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πρόγραμμα Αγνοούμενων Μεταναστών, 205 μετανάστες έχουν καταγραφεί ως νεκροί ή αγνοούμενοι στη Μάγχη από το 2014. Στο χειρότερο περιστατικό αυτό του είδους που έχει καταγραφεί, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με φουσκωτό σκάφος τον Νοέμβριο του 2021.

Το σημερινό περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ των σχεδίων για αυστηροποίηση των νόμων προκειμένου να σταματήσουν τα μικρά σκάφη που διαπλέουν τη Μάγχη, συμπεριλαμβανομένης νομοθεσίας που στόχο έχει να αποτρέψει τους μετανάστες να παραμένουν στη χώρα.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares