Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Νεκροί αστυνομικοί που κλήθηκαν σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Μια γυναίκα διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομείο και η κατάσταση της χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους γιατρούς.

]Τα τελευταία χρόνια στη χώρα τα κρούσματα ένοπλης βίας είναι σε μεγάλη έξαρση, ακόμα κι αν η συχνότητά τους είναι σαφώς μικρότερη από εκείνη των ΗΠΑ.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ένοπλο, όταν κλήθηκαν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε σπίτι στο Έντμοντον του δυτικού Καναδά.

Πιο αναλυτικά, δύο αστυνομικοί ηλικίας 30 και 35 ετών έφθασαν στην οικία σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου, κατά την άφιξή τους στο σημείο δέχθηκαν πυρά από έναν νεαρό χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν, όπως ανέφερε η αστυνομία, ενώ ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Το περιστατικό θα επηρεάσει την κοινότητά μας, αλλά πρέπει ο καθένας να σταθεί στο πλευρό του άλλου», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Έντμοντον, Ντέιλ Μακφί.

«Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και θλιβερή ημέρα», είπε ο δήμαρχος Άμαρζιτ Σόχι. «Κάθε ημέρα, οι οικογένειες των αστυνομικών αποχαιρετούν τους αγαπημένους τους όταν φεύγουν για τη δουλειά, και ελπίζουν πως θα επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς», συμπλήρωσε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό σχολίασε μέσω Twitter το περιστατικό, αναφέροντας ότι «καθημερινά οι αστυνομικοί εκτίθενται σε κινδύνους για να προστατεύσουν τους πολίτες» και ο θάνατος δύο αστυνομικών από πυρά ενόπλου στο Έντμοντον υπενθυμίζει σε όλους αυτήν την πραγματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια στον Καναδά τα κρούσματα ένοπλης βίας είναι σε μεγάλη έξαρση, ακόμα κι αν η συχνότητά τους είναι σαφώς μικρότερη από εκείνη των ΗΠΑ.

newsbomb.gr

Shares