Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Νεκρά παιδιά από Επίθεση Αυτοκτονίας Τζιχαντιστών σε σχολείο – Το ΕΣΡ δεν τα βλέπει αυτά;

Την ώρα που το ΕΣΡ ρίχνει πρόστιμα σε Ελληνικά ΜΜΕ αντιπαρερχόμενο τους Τζιχαντιστές, ο αριθμός των νεκρών από μια επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 18 νεκρούς και 57 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη χτύπησε έξω από ένα σχολικό κέντρο σε μια  σιιτική γειτονιά της δυτικής Καμπούλ.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 18 νεκρούς και 57 άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αφγανικοί αξιωματούχοι ασφαλείας ανακοίνωσαν ξεχωριστά το Σάββατο ότι ένας ανώτερος διοικητής της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε πρόσφατη επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας.

Η έκρηξη του Σαββάτου στην πρωτεύουσα έπληξε έξω από ένα εκπαιδευτικό κέντρο σε μια έντονα σιιτική γειτονιά της δυτικής Καμπούλ, το Dasht-e-Barchi.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ταρίν Αριάν λέει ότι ο εισβολέας προσπαθούσε να εισέλθει στο κέντρο όταν του σταμάτησαν οι φρουροί ασφαλείας.


Σύμφωνα με τον Arian, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω καθώς τα μέλη της οικογένειας των θυμάτων της βομβιστικής αυτοκτονίας εξακολουθούν να αναζητούν τα διάφορα διαφορετικά νοσοκομεία όπου έχουν τραυματιστεί οι τραυματίες.

Καμία ομάδα δεν ισχυρίστηκε άμεση ευθύνη για τον βομβαρδισμό. Οι Ταλιμπάν απέρριψαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση.

Μια θυγατρική του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη για παρόμοια επίθεση αυτοκτονίας σε εκπαιδευτικό κέντρο τον Αύγουστο του 2018, στην οποία σκοτώθηκαν 34 μαθητές. Στο Αφγανιστάν, το IS έχει ξεκινήσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε μειονοτικούς Σιίτες, Σιχ και Ινδουιστές, τους οποίους θεωρεί ως αποστάτες.

Εκατοντάδες Σιχ και Ινδουιστές στο Αφγανιστάν εγκατέλειψαν τη χώρα το Σεπτέμβριο, αφού ένας ένοπλος πιστός στην μαχητική ομάδα σκότωσε 25 μέλη της συρρικνούμενης κοινότητας σε μια επίθεση στο μερίδιό τους ένα μέρος λατρείας στην Καμπούλ.

Εν τω μεταξύ, η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε σε ένα tweet ότι οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν τον νούμερο δύο διοικητή της Αλ Κάιντα για την ινδική υπο-ήπειρο, Abu Muhsin al-Masri, σε μια πρόσφατη επιχείρηση στο ανατολικό Ghazni. Η Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας δεν κοινοποίησε αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση.

Το Al-Masri κατατάχθηκε μεταξύ των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το 2018.

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν τον Φεβρουάριο, ανοίγοντας ένα δρόμο για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη σύγκρουση. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμφωνία είχε επίσης ως στόχο να εστιάσει εκ νέου τις προσπάθειες ασφάλειας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είναι αντίπαλος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Στη χώρα σημειώθηκε πρόσφατα μια αύξηση της βίας μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών δυνάμεων, ακόμη και όταν εκπρόσωποι από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ξεκινούν τις δικές τους ειρηνευτικές συνομιλίες στη Ντόχα για να τερματίσουν τον δεκαετία του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Νωρίτερα το Σάββατο μια βόμβα στην άκρη του δρόμου σκότωσε εννέα ανθρώπους στο ανατολικό Αφγανιστάν, αφού έπληξε ένα μίνι βαν γεμάτο άμαχους, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Γκαζνί Αχμάντ Χαν Σιράτ είπε ότι μια δεύτερη βόμβα στο δρόμο σκότωσε δύο αστυνομικούς, αφού χτύπησε το όχημά τους που πλησίαζε τα θύματα της πρώτης έκρηξης.

Ο Σιράτ πρόσθεσε ότι οι βομβαρδισμοί είχαν τραυματίσει αρκετούς άλλους και ότι οι επιθέσεις ήταν υπό έρευνα.

Κανείς δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για τις επιθέσεις. Ο εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας ισχυρίστηκε ότι οι Ταλιμπάν είχαν τοποθετήσει τη βόμβα.

Shares