Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023

Νεκρά 3 μέλη πληρώματος ασθενοφόρου στο Ντονέτσκ από βομβαρδισμό, ισχυρίζεται Ρώσος αξιωματούχος

Διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στην περιοχή του Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα Πέμπτη (23.2.2023) ότι 3 μέλη πληρώματος ασθενοφόρου έπεσαν νεκρά από βομβαρδισμό της Ουκρανίας, την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Το ασθενοφόρο είχε φτάσει στην περιοχή για να διασώσει αμάχους έπειτα από ένα πρώτο κύμα βομβαρδισμών που έκαναν οι δυνάμεις της Ουκρανίας, όταν άρχισαν και πάλι οι επιδρομές, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκρά τρία μέλη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Γκάρτσεφ, ο διορισμένος από την Μόσχα επικεφαλής του τοπικού υπουργείου Υγείας, δήλωσε στο Telegram ότι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή ενός τέταρτου μέλους του ίδιου πληρώματος.

Ωστόσο, το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις αναφορές αυτές για θύματα ενώ δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ουκρανικές αρχές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους σε παρόμοιες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων και ότι οι δικές τους ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο ουκρανικών εδαφών.

Η Μόσχα, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν στοχεύει σκόπιμα αμάχους, προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της ουκρανικής επαρχίας του Ντονέτσκ, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας έχει ήδη καταλάβει, αλλά αντιμετωπίζει σκληρή αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares