Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Νέες ταυτότητες: Την Δευτέρα ο διαγωνισμός και στα τέλη του 2021 στα χέρια μας…

Στα τέλη του 2021 θα έχουμε στα χέρια μας τις νέες ταυτότητες ενώ από το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία της ενιαίας ψηφιακής πύλης του κράτους για τους πολίτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Βιομηχανία 4.0 


Η ενιαία ψηφιακή πύλη θα έχει ως πρότυπο την αντίστοιχη πύλη της βρετανικής κυβέρνησης και οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν με τους κωδικούς του Taxis ή τους τραπεζικούς κωδικούς. Αναφορικά με τις ταυτότητες όπως είπε, ο διαγωνισμός θα αναρτηθεί αύριο Παρασκευή ή την Δευτέρα.

Κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν ευκαιρίες για όσους τολμήσουν αλλά και αδιέξοδα για όσους δεν ακολουθήσουν και τόνισε ότι η πρόταση του ΣΕΒ για την ψηφιακή μετάβαση βασίζεται στα προγράμματα άλλων χωρών.

Στην εμπειρία από την εφαρμογή καινοτομικών εφαρμογών αναφέρθηκε ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου ΤΙΤΑΝ, Αντώνης Κύρκος τονίζοντας ότι οδήγησαν σε μείωση του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά 3%, αύξηση της παραγωγικότητας κατά 8% – 10%, πρόβλεψη του 60% των αστοχιών και μείωση των ανταλλακτικών κατά 25%. Ο Τιτάνας εφαρμόζει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και πρόβλεψη των αστοχιών στα εργοστάσια, χρησιμοποιεί τρισδιάστατα μοντέλα απεικόνισης για την επέκταση και ανακαίνιση των εργοστασίων και μοντέλα προσομοίωσης του δικτύου διανομής σε ΗΠΑ και Βαλκάνια για μείωση του κόστους και βελτίωση της εξυπηρέτησης. “Πλέον προσλαμβάνουμε μαθηματικούς, στατιστικολόγους και επιστήμονες δεδομένων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος είπε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός μαζί με τις άλλες απαιτούμενες αλλαγές δημιουργούν νέο επιχειρησιακό μοντέλο που βασίζεται στην τεχνολογία και τα δεδομένα.

Η Κατερίνα Βλάχου, διευθύνουσα σύμβουλος της Mondelez για την Ελλάδα και την Κύπρο παρουσίασε τις δομές που πρέπει να αναπτυχθούν στις επιχειρήσεις προκειμένου να γίνουν αποδεκτές και να προχωρήσουν οι αλλαγές (διοικητική ομάδα, δημιουργία κουλτούρας δοκιμής και λάθους, κ.α.)

 

newsit

Shares