Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες για την Κιβωτού του Κόσμου από παιδιά

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της Κιβωτού του Κόσμου από τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και τους άλλους συνεργάτες τους.

Μεταξύ άλλων, έρχεται στο φως και σχολιάζεται αρνητικά η τακτική της δομής να χωρίζει αδέρφια και να μην τους επιτρέπει καμία επαφή και επικοινωνία.

Πρόκειται για μικρά παιδιά που ξαφνικά, βρέθηκαν μόνα, χωρίς τους γονείς σε ένα περιβάλλον ξένο. Κάποια βρέθηκαν μαζί με τα αδελφάκια τους στη δομή για να αντιμετωπίσουν μαζί τη νέα πραγματικότητα στη ζωή τους. Κι όμως, όπως αναφέρεται στην εκπομπή “Live News” του Mega, στην Κιβωτό, τα περισσότερα αδέλφια είναι χώρια.

Στέλνονται σε διαφορετικές δομές, χιλιόμετρα μακριά το ένα από το άλλο, χωρίς να τους επιτρέπεται να έχουν καμία απολύτως επαφή…

Οι μαρτυρίες στο Live News πρώην φιλοξενούμενων στη Κιβωτό, που χωρίστηκαν βίαια από τα αδέλφια τους και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί τους, είναι γροθιά στο στομάχι.

 

“Μας απαγορεύουν να έχουμε επαφή με τα αδέρφια μας
Οι ψυχολόγοι φέρονται να συμβούλευαν του ιθύνοντες της Κιβωτού τα αδέλφια να μη χωρίζονται ποτέ και για κανένα λόγο. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι διαφορετική…

“Ήμασταν στην Αθήνα όλα τα αδέλφια μαζί αλλά ήμασταν σε άλλο σπίτι. Είναι τα δύο μου αδέλφια εκεί μέσα. Ο (…) που είναι 16 χρονών του έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα “τι γίνεται, πώς πάνε τα πράγματα”. Το παιδί είναι πολύ αγχωμένο. Απαγορεύουν να μιλήσουμε από μηνύματα, με αδέρφια που ήμασταν μέσα στην Κιβωτό. Μας απαγορεύουν να έχουμε επαφή μαζί τους, μου είπε ότι θέλει να φύγει από εκεί και εγώ τώρα προσπαθώ πώς και πώς διότι μου είπαν ότι θα χρειαστώ δικαστήρια και τέτοια” καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενη.

Είναι η απόλυτη και συνεχής απειλή, ότι εάν γίνει κάτι και τιμωρηθούν, το πιθανότερο είναι να χωριστούν από τον μόνο άνθρωπο που έχουν στήριγμα και βρίσκεται κοντά τους. Το τραύμα αυτό για τον Παΐσιο ήτανε βαθύ και αδύνατο να το αντέξει.

Κι ενώ τα όσα γίνονταν στην Κιβωτό ερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες Αρχές, μέλημα βασικό όσων ελέγχουν τα αρχεία της δομής, είναι το συντομότερο δυνατό, τα αδέλφια που χωρίστηκαν να επανενωθούν κι όσα έχασαν την απαραίτητη επικοινωνία μεταξύ τους, να την επανακτήσουν.

 

 

 

thetoc.gr

Shares