Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Νέα τουρκική πρόκληση με υπερπτήση πάνω από την Κίναρο – Συνεχίζεται η προβοκάτσια στο Αιγαίο

Συνεχίζει να ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς μετά την απόπειρα προβοκάτσιας στο Φαρμακονήσι, μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από ελληνικό νησί.

Με τη… φωτιά παίζει καθημερινά η Άγκυρα, η οποία φαίνεται ότι επιθυμεί διακαώς να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Η Ελλάδα διατηρεί την ψυχραιμία της, απαντά όπως πρέπει στις προκλήσεις οι οποίες όμως δεν έχουν τελειωμό. Μετά το σκηνικό προβοκάτσιας που προσπάθησε να στήσει η Τουρκία στο Φαρμακονήσι, ακολούθησε μια ακόμα επιθετική ενέργεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής (6/1), στις 17:00 ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πετώντας στα 19.000 πόδια πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της νήσου Κινάρου. Ήταν μια ακόμα κίνηση που ήρθε σε συνέχεια των διαρκών παραβιάσεων και παραβάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε την Πρωτοχρονιά, αλλά και όσων συνεχίζουν να γίνονται στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα τουρκικά αλιευτικά έχουν πλεύσει ξανά στο Φαρμακονήσι, εκεί όπου υπήρξε το σκηνικό έντασης τις προηγούμενες ώρες.

Βίντεο – ντοκουμέντα με τις επιθετικές ενέργειες κατά Ελλήνων

Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Φαρμακονήσι, επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του τουρκικού καθεστώτος να δημιουργήσουν «θερμό» επεισόδιο, καθώς, μια λάθος κίνηση μπορεί να ανάψει άμεσα το φυτίλι της έντασης.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο συνέβη όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών, τα οποία ψάρευαν τσιπούρες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου. Η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, το πλήρωμα του οποίου προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, οι Τούρκοι περνούν ελάχιστα μέτρα μακριά από την πλώρη του σκάφους του ελληνικού Λιμενικού με σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης. Τι θα γινόταν λοοιπόν αν ο Έλληνας κυβερνήτης το χτυπούσε; Θα έφταιγε η Ελλάδα; Θα ανοίγαμε όλοι πυρ; Θα πηγαίναμε σε σύγκρουση και νέα Ίμια;

Δείτε ακόμα ένα βίντεο – ντοκουμέντο και διαπιστώστε ποιος είναι ο παραβάτης. Ποιος είναι αυτός που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η κατάσταση πλέον στο Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι και αν συνεχίσει η Τουρκία τις επιθετικές ενέργειες, τότε είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή το ατύχημα θα συμβεί. Τι θα ακολουθήσει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα, αν προκληθεί σε ακραίο βαθμό θα απαντήσει. Αυτό το έχει κάνει σαφές πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, τα τουρκικά μαχητικά επιδίδονται σε ένα μπαράζ «εισβολών» στο FIR Αθηνών, ενώ δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν και υπερπτήσεις πετώντας πάνω από ελληνικά νησάκια του ανατολικού Αιγαίου.

Είναι εμφανές πως η Τουρκία αναζητά ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να προκαλέσει αναταραχή με την Ελλάδα. Με τον Ερντογάν να πιέζεται στο εσωτερικό, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας χτυπάει «κόκκινο», φανατίζοντας τον τουρκικό λαό που συσπειρώνεται στηρίζοντας τις πρακτικές του Τούρκου προέδρου.

Το τρόπο όμως που σκέφτεται και δρα το τουρκικό καθεστώς τον γνωρίζει ευτυχώς πολύ καλά η στρατιωτική ηγεσία. Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό και Στρατός Ξηράς δεν εφησυχάζουν λεπτό, παραμένοντας σε συνεχή επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά στα σύνορα, οι τρεις Κλάδοι φροντίζουν να στέλνουν καθημερινά ηχηρά μηνύματα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας.

newsbomb.gr

Shares