Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 20χρονης στα Γιάννενα

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης που εισήχθη στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και έχασε τη ζωή της, αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν το κορίτσι στον θάνατο

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στα Ιωάννινα με αμυγδαλίτιδα. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως υπέστη ανακοπή, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Οι δικοί της άνθρωποι περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις, για να μάθουν πως «έσβησε» η 20χρονη φοιτήτρια στα Ιωάννινα, που νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα. Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειάς της, επισημαίνει πως η ανακοπή που υπέστη οφείλεται σε μια λοίμωξη που επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. Το ότι όλα αυτά έγιναν μέσα σε νοσοκομείο κοντά σε γιατρούς, «είναι κάτι που τρομάζει» όπως λέει ο Δημήτρης Γαλεντέρης. Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας περιγράφει τα δραματικά γεγονότα και συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

Θλίψη αλλά και αμέτρητα συνεχίζει να προκαλεί ο ξαφνικός θάνατος της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική με αμυγδαλίτιδα, έπειτα υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς η κοπέλα δεν είχε ιατρικό ιστορικό, όπως επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης.

«Εμείς έχουμε εικόνα τι έχει συμβεί. Ξέρουμε πως υπάρχει μια λοίμωξη στη περιοχή των αμυγδαλών, η οποία επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. Θέλουμε όμως, για να είμαστε σίγουροι και να έχουμε τα αποτελέσματα. Θα περιμένουμε κάποιους μήνες για να επαληθεύσουμε τα ευρήματα.

 

Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει στα νοσοκομείο καθώς είναι μία πολύ συνηθισμένη λοίμωξη και πρέπει να δούμε πώς επεκτάθηκε. Θα πρέπει να διερευνηθεί μέσω της νοσηλείας. Εμείς από τα ευρήματα που έχουμε είναι πως ο θάνατος συνδέεται με την αμυγδαλίτιδα, η οποία ξέφυγε του ορίου των αμυγδαλών», είπε αρχικά.

«Εάν θα μπορούσε το κορίτσι να ζήσει θα πρέπει να το δούμε και μέσα από τον φάκελο του. Μπορεί να συμβεί (σ.σ ο θάνατος από αμυγδαλίτιδα) αλλά εξαρτάται από τα συμπτώματα. Τρομάζει πως ενώ νοσηλευόταν, πέθανε και χρήζει διερεύνησης. Από όσο γνωρίζουμε δεν είχε κάποιο ιστορικό», πρόσθεσε.

Η θεραπεία που χορηγούσαν επί μέρες στην 20χρονη δεν είχε αποτελέσματα
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Δεκατιανοί» ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ανέφερε ότι είναι πιθανό οι γιατροί στο νοσοκομείο να μην έδωσαν την απαραίτητη προσοχή καθώς η θεραπεία που χορηγούσαν επί μέρες στην 20χρονη δεν είχε αποτελέσματα.

«Ζητάω να μάθω το λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτου εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις ένα παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και το παιδί δεν αντιδράει, δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος;» αναρωτιέται ο πατέρας της 20χρονης.

Επί εννέα ημέρες έμεινε μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων η 20χρονη φοιτήτρια με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας. Υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση.

Οι γιατροί, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας, τους είχαν δώσει την εικόνα μίας ιογενούς πάθησης που θα έκανε τον κύκλο της. «Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό» λέει συντετριμμένος ο πατέρας της.

 

newsbomb.gr

Shares