Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Nέα Σμύρνη: Νεαροί 16 έως 22 ετών οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 60χρονο


POLICE
[adrotate group="4"]
POLICE

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τα δύο ανήλικα, για την επίθεση με μαχαίρι σε 60χρονο άνδρα, τις πρώτες πρωϊνές ώρες της περασμένης Τετάρτης, 12 Μαΐου, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Νέα Σμύρνη: Απίστευτες δηλώσεις από τον δικηγόρο του 22χρονου σάτυρου

Οι τέσσερις από τους δράστες είναι Έλληνες, ηλικίας 22, 21, 19 και 16 ετώνκαι ο πέμπτος Αλβανός, 17 ετών, ενώ κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί όπλων. Παράλληλα, ο 16χρονος και 21χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Συγκατηγορούμενοί τους στην ίδια υπόθεση είναι τρία επιπλέον άτομα, που αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων νεαρής ηλικίας και τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Μαΐου, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, διατάρασσαν την κοινή ησυχία με φωνές και μουσική από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο.

Όταν ο 60χρονος περίοικος τους πλησίασε και τους έκανε συστάσεις, αυτοί του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές, ενώ με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου τον τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν παράλληλα το κινητό τηλέφωνό του. Ο παθών διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι, ως οι δράστες της επίθεσης, συμμετέχοντας στο σύνολο τους στον ξυλοδαρμό του θύματος, ενώ ο 22χρονος εξακριβώθηκε ότι είναι ο δράστης του τραυματισμού με αιχμηρό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι στην κατοχή του ανήλικου αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο από το οποίο προερχόταν η μουσική στο επίμαχο σημείο, ενώ στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του 60χρονου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Shares