Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Νέα ψεύδη από την Άγκυρα: «Οι Έλληνες ληστεύουν τους “πρόσφυγες” και μας τους επιστρέφουν»…

Νέα ψεύδη από την Άγκυρα: «Οι Έλληνες ληστεύουν τους "πρόσφυγες" και μας τους επιστρέφουν»...

Δεν σταματούν οι προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Αγκυρας σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στον Έβρο, με όλο και περισσότερους αξιωματούχους να υιοθετούν τη ρητορική και τα fake news περί απάνθρωπης μεταχείρισης των αλλοδαπών από την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών της γείτονος, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν σχετικά με τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα. Ο Κιράν έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Εβρου με το Αουσβιτς, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Αθήνας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην προκλητική του ανάρτηση, που περιλαμβάνει φωτογραφίες οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τουρκικά ΜΜΕ ως μέσα προπαγάνδας, ο Τούρκος υφυπουργός αναφέρει:

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Αουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Εβρου). Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares