Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Νέα προθεσμία για την κατάθεση του πατρός Αντωνίου

Οι δικηγόροι του θα ζητήσουν αύριο προθεσμία για τις έγγραφες εξηγήσεις του – Στις 27 Ιανουαρίου στον εισαγγελέα οι επτά εργαζόμενοι της δομής που κατηγορούνται για σωματική κακοποίηση.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη στιγμή που ο πατέρας Αντώνιος θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δύο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο ύποπτος για δύο αδικήματα επικεφαλής της ΜΚΟ επρόκειτο να λάβει χθες προθεσμία, ωστόσο οι δικηγόροι του λόγω υποχρεώσεων θα εμφανιστούν αύριο για να λάβουν τη δικογραφία και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να τη μελετήσουν και να συντάξουν τις εγγραφές εξηγήσεις του πατέρα Αντωνίου.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη -Κυριακή Τσιχλή έχουν καλέσει τον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, αφού προέκυψαν καταθέσεις που τον τοποθετούν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της δομής, αλλά και καταθέσεις που έκαναν λόγο για δική του εντολή προκειμένου να σωφρονιστούν τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα προθεσμία για τις 27 Ιανουαρίου έλαβαν οι υπόλοιποι εφτά εργαζόμενοι της δομής που κατηγορούνται για σωματική κακοποίηση, ενώ ένα πρόσωπο εξ αυτών καλείται ως ύποπτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Από την Ολλανδία
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών μπήκε ο επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» έπειτα από την καταγγελία ενός 19χρονου που στην κατάθεσή του είχε αναφερθεί σε πληθώρα ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μία από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του, ο οποίος έχει επίσης καταθέσει στις Αρχές.

Ωστόσο, απαιτήθηκε ακόμη μία κατάθεση για να κληθεί σε εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος αλλά και εφτά εργαζόμενοι της δομής. Πρόκειται για την κατάθεση ενός 15χρονου φιλοξενούμενου της δομής στον Βόλο. Ο ανήλικος, ο οποίος είναι μαθητής της Α΄ Γυμνασίου, εντοπίστηκε από την Εισαγγελία μέσα από την κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος, ο οποίος κατήγγειλε πρώτος για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο. Ο 15χρονος στην πρώτη του κατάθεση αναφέρθηκε σε περιστατικό με στέλεχος της δομής που τον φιλοξενούσε.

Μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών του 19χρονου έδωσε κατάθεση στις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων και ένας 18χρονος, ο οποίος ζει στην Ολλανδία και είχε φιλοξενηθεί σε δύο δομές της «Κιβωτού» έπειτα από εισαγγελική παραγγελία το 2015. «Ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοί οι δύο που με κακοποίησαν και αυτός από τον οποίο έπαιρναν εντολές, δηλαδή ο πατήρ Αντώνιος» είπε μεταξύ άλλων ο νεαρός, που υποστηρίζει πως σώθηκε μετά την ενηλικίωσή του, όταν έφυγε από την «Κιβωτό».

newsbreak.gr

 

Shares