Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ από το κόμμα Ερντογάν: Να αφήσει ο Τσίπρας τις «κούφιες» δηλώσεις…

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, AKP, να απαντά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.Απαντώντας, νωρίτερα, στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστούν, ο κ. Τσίπρας τόνισε, από τη Λευκωσία, ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, θα έχει συνέπειες, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.

Στον κ. Τσίπρα απάντησε, εκ μέρους του κόμματος Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ, φτάνοντας στο σημείο να «προειδοποιήσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις». «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατά λάθος στάση. Κι από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, αυτό είναι από την πλευρά της Τουρκίας» υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να “βάλουν χέρι” στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.

Shares